Υλικά

  • 800 γραμμάρια χοιρινά φιλετάκια (από ψαρονέφρι)
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 100 γραμμάρια ψιλοκομμένο προσούτο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες σε λάδι
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 2/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια – υψηλή θερμοκρασία.
  2. Ρίχνετε τα φιλετάκια από ψαρονέφρι και ζεσταίνετε από τις δύο πλευρές, γυρίζοντας μία φορά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Αφαιρέστε από το τηγάνι και τα βάζετε σε ένα πιάτο καλύπτοντας τα με αλουμινόχαρτο.
  4. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το προσούτο, φασκόμηλο και το κρεμμύδι. Μαγειρεύετε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει.
  5. Προσθέστε τις λιαστές ντομάτες. Προσθέτετε το κρασί, ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού με μια ξύλινη κουτάλα, και αφήστε το κρασί να μειώσει.
  6. Ανακατέψτε μαζί με τη κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και το αλάτι.
  7. Ξανά ρίχνετε τα χοιρινά παϊδάκια στο τηγάνι. Σιγοβράζετε για περίπου 15 λεπτά, έως ότου η σάλτσα πήξει ελαφρά. Σερβίρετε το ψαρονέφρι με πουρέ πατάτας.