Υλικά

  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • 1/2 συσκευασία γάλα παστεριωμένο με λιπαρά
  • 8 κουταλιές της σούπας μερέντα
  • 1 κούπα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 συσκευασία κρέμα γάλακτος 250 γραμμαρίων με λιπαρά
  • 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ στη δυνατή σκάλα τη ζάχαρη άχνη με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε τα δύο γάλατα μαζί και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά ακόμη.
  3. Κατόπιν ρίχνετε τη μερέντα και χτυπάτε για ένα λεπτό ακόμη.
  4. Τοποθετείτε το παγωτό σε ένα μπολ και ρίχνετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
  5. Αφήνετε το μείγμα στην κατάψυξη για 6-8 ώρες και το παγωτό σας είναι έτοιμο.
  6. Αν έχετε παγωτομηχανή ρίχνετε το μείγμα στο κάδο της παγωτομηχανής και ακολουθείτε τις οδηγίες του παρασκευαστή. Έπειτα τοποθετείτε μια μεμβράνη πάνω από το παγωτό και παγώνετε στην κατάψυξη για 2 ώρες.