Υλικά

  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 ml γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κλαδάκι βανίλιας, το ξύσμα και τους σπόρους
  • 100 γρ. γιαούρτι

Εκτέλεση

  1. Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ και σκεπάστε με κρύο νερό βρύσης.
  2. Αφήστε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  3. Εντωμεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάλτε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και αφήστε να βράσουν, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  4. Αποσύρετε από τη φωτιά.
  5. Σουρώστε τη ζελατίνη και στύψτε την υπερβολική υγρασία.
  6. Προσθέστε τη ζελατίνη στο ζεστό μείγμα της κρέμας, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί.
  7. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά ανακατέψτε με το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  8. Σουρώστε σε μια μεγάλη κανάτα, πετάξτε τα στερεά και μετά αδειάστε ομοιόμορφα σε 4 γυάλινα μπολ σερβιρίσματος.
  9. Τοποθετήστε στο ψυγείο όλη τη νύχτα μέχρι να πήξει.