Υλικά
- 120 γρ. πεπερόνι σε φέτες
- 12 πεπεροντσίνι, σε λεπτές φέτες
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το πασπάλισμα
- 500 γρ. έτοιμη ζύμη για πίτσα, κομμένη στη μέση, σε θερμοκρασία δωματίου
- 8 φέτες τυρί προβολόνε, μοιρασμένες
- Μέλι, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το κρεμμύδι με 2 κουταλιές λάδι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέστε το πεπερόνι και τα πεπεροντσίνι και ανακατέψτε τα.
- Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, πλάστε κάθε κομμάτι ζύμης στο μέγεθος του καλαθιού του air fryer.
- Αφαιρέστε το εσωτερικό του air fryer και αλείψτε το με λάδι. Τοποθετήστε 1 κομμάτι ζύμης πίτσας από πάνω και επιστρέψτε το στο καλάθι.
- Ψήστε στο air fryer στους 200 βαθμούς. Μόλις η θερμοκρασία φτάσει στους 200 βαθμούς τηγανίστε στον αέρα 3 λεπτά Χρησιμοποιώντας λαβίδα, γυρίστε και τηγανίστε στον αέρα άλλα 2 λεπτά.
- Καλύψτε την πίτσα με 4 φέτες προβολόνε και το μισό μείγμα πεπερόνι. Τηγανίστε στον αέρα μέχρι η κρούστα να ροδίσει και να γίνει τραγανή, 7 έως 8 λεπτά ακόμα.
- Μεταφέρετε την πίτσα σε ξύλο κοπής και περιχύστε την με μέλι. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη, το τυρί και τα υπόλοιπα υλικά.