Υλικά

  • 120 γρ. πεπερόνι σε φέτες
  • 12 πεπεροντσίνι, σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το πασπάλισμα
  • 500 γρ. έτοιμη ζύμη για  πίτσα, κομμένη στη μέση, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 8 φέτες τυρί προβολόνε, μοιρασμένες
  • Μέλι, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το κρεμμύδι με 2 κουταλιές λάδι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέστε το πεπερόνι και τα πεπεροντσίνι και ανακατέψτε τα.
  2. Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, πλάστε κάθε κομμάτι ζύμης στο μέγεθος του καλαθιού του air fryer.
  3. Αφαιρέστε το εσωτερικό του air fryer και αλείψτε το με λάδι. Τοποθετήστε 1 κομμάτι ζύμης πίτσας από πάνω και επιστρέψτε το στο καλάθι.
  4. Ψήστε στο air fryer στους 200 βαθμούς. Μόλις η θερμοκρασία φτάσει στους 200 βαθμούς τηγανίστε στον αέρα 3 λεπτά Χρησιμοποιώντας λαβίδα, γυρίστε και τηγανίστε στον αέρα άλλα 2 λεπτά.
  5. Καλύψτε την πίτσα με 4 φέτες προβολόνε και το μισό μείγμα πεπερόνι. Τηγανίστε στον αέρα μέχρι η κρούστα να ροδίσει και να γίνει τραγανή, 7 έως 8 λεπτά ακόμα.
  6. Μεταφέρετε την πίτσα σε ξύλο κοπής και περιχύστε την με μέλι. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη, το τυρί και τα υπόλοιπα υλικά.