Υλικά

  • 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 αγγουράκια, κομμένα στη μέση κατά μήκος και σε λεπτές φέτες
  • 2/3 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ. σ. φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • Για τη βινεγκρέτ:
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι για τη γεύση
  • Πιπέρι για τη γεύση

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το ελαιόλαδο με το ξύδι από κόκκινο κρασί, την αποξηραμένη ρίγανη, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
  2. Προσθέστε τα ρεβίθια, τις ντομάτες, τα αγγούρια, τις ελιές, τα κρεμμυδάκια και τον δυόσμο στο μπολ. Ανακατέψτε καλά για να ενωθούν και να καλυφθούν με τη βινεγκρέτ.
  3. Προσθέστε τη φέτα και ανακατέψτε απαλά για να ενωθούν τα υλικά. Δοκιμάστε και προσθέστε επιπλέον αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση σας.
  4. Σερβίρετε αμέσως ή σκεπάστε και βάλτε στο ψυγείο. Μπορείτε να διατηρήσετε αυτή τη σαλάτα στο ψυγείο σκεπασμένη, για 5 ημέρες. Απολαύστε την κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.