Υλικά
- 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για κέικ, κοσκινισμένο
- 2 κ. σ. κακάο σε σκόνη
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
- 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κ. γλ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 1 κ. γλ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλ. τσαγιού βουτυρόγαλα
- 1 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 2 κ. γλ. λευκό ξύδι
- Γλάσο για κλασικά cupcakes
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετήστε σε ένα ταψί χάρτινες θήκες για μάφιν.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το κακάο και το αλάτι.
- Με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, χτυπήστε τη ζάχαρη και το λάδι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε τα αυγά, ένα- ένα, χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθεί το καθένα, ξύνοντας τα τοιχώματα του μπολ όπως χρειάζεται. Ανακατέψτε το χρώμα τροφίμων και τη βανίλια.
- Μειώστε την ταχύτητα σε χαμηλή. Προσθέστε το μείγμα αλευριού σε τρεις δόσεις, εναλλάσσοντας με δύο προσθήκες βουτυρόγαλα και χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα και το ξύδι σε ένα μικρό μπολ (θα αφρίσει), προσθέστε στο μείγμα και ανακατέψτε σε μέτρια ταχύτητα για 10 δευτερόλεπτα.
- Μοιράστε το μείγμα ομοιόμορφα στις θήκες μάφιν, γεμίζοντας το καθένα κατά τα τρία τέταρτα.
- Ψήστε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα μπου εισάγετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή.
- Μεταφέρετε τις θήκες σε σχάρες για να κρυώσουν εντελώς πριν αφαιρέσετε τα cupcakes.
- Τα cupcakes μπορούν να διατηρηθούν σε θερμοκρασία δωματίου κατά τη διάρκεια της νύχτας ή να καταψυχθούν έως και 2 μήνες, σε αεροστεγή δοχεία.
- Για το γαρνίρισμα, χρησιμοποιήστε μια μικρή σπάτουλα για να αλείψετε τα cupcakes με το γλάσο.