Υλικά

  • 1 συσκευασία κατεψυγμένη ζύμη για τάρτα με δύο φύλλα, αποψυγμένη
  • 1 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
  • 1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, μαλακωμένο
  • 10 ροδάκινα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Ανακατέψτε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το βούτυρο σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Αφήστε το στην άκρη.
  3. Στρώστε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με την βάση της κρούστας. Τοποθετήστε μια μονή στρώση ροδάκινων και πασπαλίστε με λίγο από το μείγμα αλευριού.
  4. Συνεχίστε τη στρώση με τα υπόλοιπα ροδάκινα και το μείγμα αλευριού.
  5. Κόψτε το δεύτερο φύλλο κρούστας σε μακριές λωρίδες και τελειώστε τη ροδακινόπιτα τοποθετώντας τις λωρίδες σε μία στρώση και από πάνω σε μία δεύτερη με αντίθετη κατεύθυνση.
  6. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι η κρούστα να πάρει χρώμα, περίπου 45 λεπτά.
  7. Αφήστε την πίτα να κρυώσει πριν την κόψετε.