Υλικά
- 1 συσκευασία κατεψυγμένη ζύμη για τάρτα με δύο φύλλα, αποψυγμένη
- 1 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
- 1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, μαλακωμένο
- 10 ροδάκινα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ανακατέψτε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το βούτυρο σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Αφήστε το στην άκρη.
- Στρώστε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με την βάση της κρούστας. Τοποθετήστε μια μονή στρώση ροδάκινων και πασπαλίστε με λίγο από το μείγμα αλευριού.
- Συνεχίστε τη στρώση με τα υπόλοιπα ροδάκινα και το μείγμα αλευριού.
- Κόψτε το δεύτερο φύλλο κρούστας σε μακριές λωρίδες και τελειώστε τη ροδακινόπιτα τοποθετώντας τις λωρίδες σε μία στρώση και από πάνω σε μία δεύτερη με αντίθετη κατεύθυνση.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι η κρούστα να πάρει χρώμα, περίπου 45 λεπτά.
- Αφήστε την πίτα να κρυώσει πριν την κόψετε.