Υλικά

  • 1 μεγάλο αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 220 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 λεμόνι, χυμό
  • 1 κ. σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το αγγούρι σε φέτες.
  2. Αλατίστε τις φέτες αγγουριού και περιμένετε 20 λεπτά για να βγάλουν τα υγρά τους. Ξεπλύνετε καλά με νερό και σκουπίστε με χαρτί κουζίνας. 
  3. Συνδυάστε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά.
  4. Σερβίρετε αμέσως ή βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο για να κρυώσει.