Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι
- 2 μέτριες ώριμες μπανάνες
- 2 αυγά
- 2 φλ. τσαγιού βρώμη
- 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη καρύδας
- 1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 φλ. τσαγιού μίνι κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρώς τις θήκες για μάφιν.
- Σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων, προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από τα κομματάκια σοκολάτας και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν σχεδόν λείο μείγμα.
- Στη συνέχεια, ανακατέψτε τα κομματάκια σοκολάτας με ένα κουτάλι.
- Μεταφέρετε το μείγμα στις θήκες για μάφιν και προαιρετικά προσθέστε από πάνω μερικά ακόμα δάκρυα σοκολάτας.
- Ψήστε για 15- 20 λεπτά ή μέχρι η κορυφή να αρχίσει να παίρνει χρυσαφένιο χρώμα -μην το παρακάνετε με το ψήσιμο.
- Αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για 10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τα από τις θήκες τους.