Υλικά
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κ. γλ. καυτερή καπνιστή πάπρικα και αποξηραμένο θυμάρι
- 300 γρ. ρύζι για ριζότο
- 3 κ. σ. ξηρό σέρι ή λευκό κρασί (προαιρετικά)
- 400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες σε κονσέρβα με σκόρδο
- 900 ml ζωμό κοτόπουλου
- 400 γρ. κατεψυγμένο μείγμα θαλασσινών, αποψυγμένο
- Χυμό από μισό λεμόνι
- Φέτες από μισό λεμόνι
- Μια χούφτα μαϊντανό, χοντροκομμένο
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 5 λεπτά.
- Προσθέστε την καπνιστή πάπρικα, το θυμάρι και το ρύζι, ανακατέψτε για 1 λεπτό και, στη συνέχεια, σβήστε με το σέρι, αν το χρησιμοποιήσετε. Μόλις εξατμιστεί, ανακατέψτε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το ζωμό κοτόπουλου.
- Αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε, χωρίς καπάκι, για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού, μέχρι το ρύζι να είναι σχεδόν μαλακό και να περιβάλλεται ακόμα από λίγο υγρό.
- Προσθέστε το μείγμα θαλασσινών και σκεπάστε με ένα καπάκι.
- Σιγοβράδτε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν τα θαλασσινά και να μαλακώσει το ρύζι.
- Στύψτε το χυμό λεμονιού, σκορπίστε το μαϊντανό και σερβίρετε με τις φέτες λεμονιού.