Υλικά
- 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1/3 φλ. τσαγιού τυρί cottage (ή γιαούρτι)
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 3 φλ. τσαγιού κολοκυθάκια, ψιλκομμένα
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένο καρότο
- 3 κρεμμυδάκια, κομμένα σε κύβους
- 2 κ. σ. φρέσκο άνηθο
- 1 γεμάτο φλ. τσαγιού τεμαχισμένη μοτσαρέλα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το τυρί cottage και το ελαιόλαδο.
- Προσθέστε το αλεύρι, την τριμμένη παρμεζάνα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατέψτε για να συνδυαστούν.
- Στη συνέχεια, προσθέστε τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να τα ενσωματώσετε.
- Τέλος, ρίξτε μέσα την τριμμένη μοτσαρέλα και ανακατέψτε.
- Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί και απλώστε το ομοιόμορφα με μια λαστιχένια σπάτουλα.
- Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και απλώστε το είτε με ένα πινέλο είτε με τα δάχτυλά σας.
- Γαρνίρετε με σουσάμι και ψήστε για 35- 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- Αφήστε την πίτα να σταθεροποιηθεί στο ταψί για 10 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσει λίγο ακόμα πριν την κόψετε.