Υλικά

  • 350 γρ. γλυκοπατάτες, χοντροτριμμένες
  • 200 γρ. κολοκυθάκια, χοντροτριμμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές φέτες
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένο τσένταρ
  • 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα με σύρμα
  • 1/2 φλ. τσαγιου αλεύρι
  • 2 1/2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. ανάμεικτες ντομάτες, κομμένες στη μέση ή στα τέσσερα
  • 60 γρ. ρόκα
  • 1/4 φλ. τσαγιού σπανάκι
  • 3/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι

Εκτέλεση

  1. Συνδυάστε τη γλυκοπατάτα, τα κολοκυθάκια, το φρέσκο κρεμμύδι, το τσένταρ και το αυγό σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Ανακατέψτε το αλεύρι μέχρι να ενωθούν καλά και αλατοπιπερώστε.
  3. Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε στο τηγάνι τέσσερις μερίδες 1/4 φλιτζανιού από το μείγμα της γλυκοπατάτας.
  4. Μαγειρέψτε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστές. Επαναλάβετε, σε 2 ακόμα δόσεις, με το υπόλοιπο μείγμα γλυκοπατάτας.
  5. Συνδυάστε την ντομάτα, το σπανάκι και τη ρόκα σε ένα μεσαίο μπολ. Περιχύστε με το υπόλοιπο λάδι και αλατοπιπερώστε.
  6. Σε ένα μικρό μπολ συνδυάστε το ντιπ σπανακιού και το γιαούρτι. Τοποθετήστε τις τηγανίτες σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Αλατοπιπερώστε και απολαύστε.