Υλικά
- 350 γρ. γλυκοπατάτες, χοντροτριμμένες
- 200 γρ. κολοκυθάκια, χοντροτριμμένα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές φέτες
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένο τσένταρ
- 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα με σύρμα
- 1/2 φλ. τσαγιου αλεύρι
- 2 1/2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 350 γρ. ανάμεικτες ντομάτες, κομμένες στη μέση ή στα τέσσερα
- 60 γρ. ρόκα
- 1/4 φλ. τσαγιού σπανάκι
- 3/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι
Εκτέλεση
- Συνδυάστε τη γλυκοπατάτα, τα κολοκυθάκια, το φρέσκο κρεμμύδι, το τσένταρ και το αυγό σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ανακατέψτε το αλεύρι μέχρι να ενωθούν καλά και αλατοπιπερώστε.
- Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε στο τηγάνι τέσσερις μερίδες 1/4 φλιτζανιού από το μείγμα της γλυκοπατάτας.
- Μαγειρέψτε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστές. Επαναλάβετε, σε 2 ακόμα δόσεις, με το υπόλοιπο μείγμα γλυκοπατάτας.
- Συνδυάστε την ντομάτα, το σπανάκι και τη ρόκα σε ένα μεσαίο μπολ. Περιχύστε με το υπόλοιπο λάδι και αλατοπιπερώστε.
- Σε ένα μικρό μπολ συνδυάστε το ντιπ σπανακιού και το γιαούρτι. Τοποθετήστε τις τηγανίτες σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Αλατοπιπερώστε και απολαύστε.