Υλικά
- 400 γρ. πένες
 - 8 φέτες μπέικον, κομμένες σε κομμάτια
 - 1 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
 - 1/2 κ. γλ. θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι
 - 700 γρ. σάλτσα μαρινάρα
 - 1 φλ. τσαγιού μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσια
 - Αλάτι και μαύρο πιπέρι
 
Εκτέλεση
- Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente και σουρώστε τα.
 - Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε το μπέικον, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει τραγανό, 6 έως 8 λεπτά.
 - Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρετε το μπέικον σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
 - Επιστρέψτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το δενδρολίβανο και το κόκκινο πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστούν, 30 δευτερόλεπτα.
 - Προσθέστε τη σάλτσα και τις ελιές και αφήστε να σιγοβράσει.
 - Προσθέστε τα ζυμαρικά και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε τα.