Υλικά

  • 400 γρ. πένες
  • 8 φέτες μπέικον, κομμένες σε κομμάτια
  • 1 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1/2 κ. γλ. θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι
  • 700 γρ. σάλτσα μαρινάρα
  • 1 φλ. τσαγιού μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσια
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente και σουρώστε τα.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε το μπέικον, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει τραγανό, 6 έως 8 λεπτά.
  3. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρετε το μπέικον σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
  4. Επιστρέψτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το δενδρολίβανο και το κόκκινο πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστούν, 30 δευτερόλεπτα.
  5. Προσθέστε τη σάλτσα και τις ελιές και αφήστε να σιγοβράσει.
  6. Προσθέστε τα ζυμαρικά και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε τα.