Υλικά
- 400 γρ. πένες
- 8 φέτες μπέικον, κομμένες σε κομμάτια
- 1 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
- 1/2 κ. γλ. θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι
- 700 γρ. σάλτσα μαρινάρα
- 1 φλ. τσαγιού μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσια
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente και σουρώστε τα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε το μπέικον, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει τραγανό, 6 έως 8 λεπτά.
- Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρετε το μπέικον σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
- Επιστρέψτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το δενδρολίβανο και το κόκκινο πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστούν, 30 δευτερόλεπτα.
- Προσθέστε τη σάλτσα και τις ελιές και αφήστε να σιγοβράσει.
- Προσθέστε τα ζυμαρικά και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε τα.