Υλικά
- 500 γρ. κοντά ζυμαρικά
- 1 κ. γλ. αλάτι, συν περισσότερο για το μαγείρεμα των ζυμαρικών
- 6 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
- 2 κ. σ. μουστάρδα
- 1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού συν 6 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού, συν μισό λεμόνι για το σερβίρισμα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή τριμμένες
- 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 1/2 κ. γλ. τριμμένο κόκκινο πιπέρι
- 500 γρ. αγγουράκια, κομμένα σε φέτες
- 180 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 1 φλ. τσαγιού συσκευασμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου και τρυφερά κοτσάνια
- 1/2 φλ. τσαγιού φύλλα φρέσκιας μέντας, σκισμένα αν είναι μεγάλα
Εκτέλεση
- Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Σουρώστε τα και απλώστε τα σε ένα ταψί. Ανακατέψτε τα με 2 κουταλιές λάδι και αφήστε τα στην άκρη.
- Τοποθετήστε τη μουστάρδα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το κόκκινο πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε στο μπολ τις υπόλοιπες 4 κουταλιές λάδι, προσθέστε τα αγγούρια και τη φέτα και ανακατέψτε τα για να καλυφθούν.
- Προσθέστε τα ζυμαρικά στο μείγμα με τα αγγούρια και ανακατέψτε τα. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να αποθηκεύσετε αυτή τη σαλάτα ζυμαρικών στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες.
- Λίγο πριν σερβίρετε, προσθέστε τον κόλιανδρο και τον δυόσμο, περιχύστε με λάδι και στύψτε το μισό λεμόνι από πάνω. Ανακατέψτε και σερβίρετε.