Υλικά

  • 4 μέτριες πατάτες
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι, χωρισμένο, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλατο βούτυρο, τριμμένο τσένταρ, ξινή κρέμα ή/και κρεμμυδάκια, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, εάν το air fryer σας απαιτεί προθέρμανση. Εάν έχει πολλαπλές ρυθμίσεις, χρησιμοποιήστε τη ρύθμιση «τηγάνισμα στον αέρα».
  2. Πλύνετε και τρίψτε τις πατάτες και στεγνώστε τις με μια πετσέτα.
  3. Τρυπήστε κάθε πατάτα γύρω- γύρω περίπου 16 φορές με ένα πιρούνι. Τρίψτε κάθε πατάτα με 3/4 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  4. Τοποθετήστε τις πατάτες στο καλάθι του air fryer, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους.
  5. Επιστρέψτε το καλάθι στο air fryer και μαγειρέψτε στους 200 βαθμούς μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν με το πιρούνι και η φλούδα να ροδίσει και να γίνει τραγανή, 40 έως 50 λεπτά, γυρίζοντας κάθε πατάτα στα μισά του ψησίματος.