Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες baby, κομμένες στη μέση
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 3 κ. σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού (από 1 λεμόνι), χωρισμένο σε δύο μέρη
  • 1/2 κ. σ. ιταλικό καρύκευμα
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, το ιταλικό καρύκευμα, αλάτι και πιπέρι.
  3. Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα ταψί και απλώστε ομοιόμορφα σε μία στρώση.
  4. Ψήστε τις για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
  5. Αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε αμέσως σε ένα πιάτο.
  6. Περιχύστε με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού από πάνω και ανακατέψτε να πάει παντού.