Βρετανία προς Βρυξέλλες: Σειρά σας να απαντήσετε για το Brexit

Τι δήλωσε στο κοινοβούλιο ο Βρετανός υπουργός για το Brexit Ντόμινικ Ράαμπ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16:41
12/07/2018
Βρετανία προς Βρυξέλλες: Σειρά σας να απαντήσετε για το Brexit
10
loading

Ο Βρετανός υπουργός για το Brexit Ντόμινικ Ράαμπ δήλωσε σήμερα ότι εξαρτάται τώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση να απαντήσει μετά τη δημοσιοποίηση της πολυαναμενόμενης Λευκής Βίβλου για το Brexit.

«Τώρα, είναι ώρα για την ΕΕ να απαντήσει, προσεγγίζουμε αυτές τις διαπραγματεύσεις με πνεύμα ρεαλισμού, συμβιβασμού και, πραγματικά, φιλίας. Ελπίζω, πιστεύω ότι η ΕΕ θα ασχοληθεί με τις προτάσεις μας στο ίδιο πνεύμα», δήλωσε στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Θα πρέπει να υπάρχει μια σταθερή δέσμευση στη συμφωνία αποχώρησης που να απαιτεί το πλαίσιο για τη μελλοντική σχέση να μεταφραστεί σε νομικό κείμενο το συντομότερο δυνατόν».

Υπενθυμίζεται ότι η βρετανική κυβέρνηση παρουσίασε σήμερα στο κοινοβούλιο τις λεπτομέρειες του σχεδίου της για τη σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ μετά το Brexit, το οποίο έχει προκαλέσει την παραίτηση δύο υπουργών.

Σε εισαγωγικό σημείωμα στο επίμαχο έγγραφο, που προτείνει τη δημιουργία μια νέας τελωνειακής ένωσης με το μπλοκ των 27, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε ότι η επίτευξη μιας συμφωνίας με τις Βρυξέλλες χρειάζεται «ρεαλισμό και συμβιβασμούς από κάθε πλευρά».

Μπαρνιέ: Η ΕΕ θα αναλύσει το σχέδιο του Λονδίνου για το Brexit

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αξιολογήσει την τελευταία πρόταση της βρετανικής κυβέρνησης για τις εμπορικές ρυθμίσεις μετά την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ.

«Θα αναλύσουμε τώρα τη Λευκή Βίβλο για το Brexit με τα κράτη μέλη και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, υπό το φως των κατευθυντήριων γραμμών του ευρωπαϊκού συμβουλίου», ανέφερε ο Μπαρνιέ σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Η προσφορά της ΕΕ = φιλόδοξη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου + αποτελεσματική συνεργασία σε ευρεία σειρά θεμάτων, περιλαμβανομένης και μιας ισχυρής εταιρικής σχέσης στην ασφάλεια», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, την οποία η ΕΕ πρότεινε ως αντικείμενο διαπραγμάτευσης με το Λονδίνο.

«Ανυπομονώ για τις διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο την επόμενη εβδομάδα», κατέληξε ο Μπαρνιέ. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συναντηθούν στις Βρυξέλλες οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών.

Την ίδια ώρα, το City του Λονδίνου κάνει λόγο για πραγματικό πλήγμα στον χρηματοπιστωτικό κλάδο της χώρας από τη Λευκή Βίβλο.

«Με πιο χαλαρούς δεσμούς με την ΕΕ, ο χρηματοπιστωτικός κλάδος και οι σχετικές με αυτόν υπηρεσίες θα έχουν μικρότερη δυνατότητα να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, να παράγουν φόρους και να στηρίξουν την ανάπτυξη στην ευρύτερη οικονομία. Είναι τόσο απλό», δήλωσε η Κάθριν ΜακΓκίνες, η επικεφαλής πολιτικής του χρηματοπιστωτικού κέντρου του Λονδίνου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

10
σχόλια
 1. avatar christos1

  Λεμονίδη άσε τις εξυπνάδες και το να επαναλαμβάνεις τι λέει η κάθε κυρα Μαρία στο Σιτυ που την πληρώνει ο φίλος σου ο Σωρος και η Deutche Bank. Είχες προβλέψει ότι θα καταστρέφουμε αμέσως μετά το δημοψήφισμα και η Βρετανία τα πάει μια χαρά δυο χρόνια μετά, αλλά που να καταλάβεις εσυ από οικονομικά όλη μέρα μέσα στη φάμπρικα και στις λαμαρίνες...άντε να κανείς κανα συλλαλητήριο αναρχικέ του καναπέ, επαναστάτη του Ίντερνετ, τρομάρα σου...

 2. avatar Stateless

  «Με πιο χαλαρούς δεσμούς με την ΕΕ, ο χρηματοπιστωτικός κλάδος και οι σχετικές με αυτόν υπηρεσίες θα έχουν μικρότερη δυνατότητα να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, να παράγουν φόρους και να στηρίξουν την ανάπτυξη στην ευρύτερη οικονομία. Είναι τόσο απλό», δήλωσε η Κάθριν ΜακΓκίνες, η επικεφαλής πολιτικής του χρηματοπιστωτικού κέντρου του Λονδίνου.
  Τι να μας που αυτοί οι επικεφαλείς?
  Έχουμε τους βρετανούς γιαλαντζί που τα ξέρουν καλύτερα από όλους.

  1. avatar τρολ

   stateless φαπ φαπ φαπ

  2. avatar christos1

   Λεμονίδη άσε τις εξυπνάδες και το να επαναλαμβάνεις τι λέει η κάθε κυρα Μαρία στο Σιτυ που την πληρώνει ο φίλος σου ο Σωρος και η Deutche Bank. Είχες προβλέψει ότι θα καταστρέφουμε αμέσως μετά το δημοψήφισμα και η Βρετανία τα πάει μια χαρά δυο χρόνια μετά, αλλά που να καταλάβεις εσυ από οικονομικά όλη μέρα μέσα στη φάμπρικα και στις λαμαρίνες...άντε να κανείς κανα συλλαλητήριο αναρχικέ του καναπέ, επαναστάτη του Ίντερνετ, τρομάρα σου..

   1. avatar Stateless

    A new free trade area in goods, based on a 'common rulebook' of EU regulations necessary. This will require the UK to commit by treaty to match EU rules
    'Mobility' rules which will end automatic freedom of movement, but still allow UK and EU citizens to travel without visas for tourism and temporary work. It will also enable businesses to move staff between countries.
    Continued UK participation in and funding of European agencies covering areas like chemicals, aviation safety and medicines
    A 'facilitated customs arrangement', removing the need for customs checks at UK-EU ports. It would allow differing UK and EU tariffs on goods from elsewhere in the world to be paid at the border, removing the need for rebates in the vast majority of cases. In theory this allows Britain to sign trade deals.
    Keeping services - such as banking or legal support - outside of the common rule book, meaning the UK is completely free to set its own regulations. It accepts it will mean less trade in services between the UK and EU.
    A new system for financial services, which will not replicate the EU's passporting regime.
    Continued co-operation on energy and transport, a 'common rulebook' on state aid and commitments to maintain high standards of environmental and workplace protections.
    Έχει κι άλλα που αυτά δεν μπορείς να τα πεις και brexit.
    Σας πούλησε η remainer May.
    Εγώ στο λεγα, έχουμε ίδιες απόψεις επί του θέματος με το Τρεζουλινι.
    Οι Ευρωπαίοι τώρα να δούμε.

    1. avatar christos1

     Εσυ δε καταλαβαίνεις ότι τα προϊόντα και η βιομηχανία είναι λιγότερο από το 20% της οικονομίας μας, όποτε πάμε με τα νερά τους για αυτό ώστε να μας κάνουν παραχωρήσεις στις υπηρεσίες που είναι πάνω από το 80% και μας νοιάζει πολύ...το ότι θα σταματήσουν να έρχονται τα μιλιούνια οι Πολωνοί και οι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι μετά το Μάρτιο εδώ λίγο είναι;;;

   2. avatar Stateless

    Το white paper το διάβασες? Τέτοιο Brexit και γω θα ψήφιζα!
    Αυτό δεν είναι brexit γι αυτό και παραιτούνται όλοι οι brexiters.
    You lost get over it!
    Χαχαχα

    1. avatar christos1

     Σήμερα βγήκε, εσυ διάβασες 100 σελιδες;;; Αυτά που διάβασα μια χαρά μου ακούγονται σαν βάση για διαπραγμάτευση με τους μπεκρήδες τους 5 προέδρους της ΕΕ που τόσο λατρεύεις...

     1. avatar Stateless

      Και μένα μια χαρά μου ακούγονται. Στους Brexiters δεν ακούστηκαν καλά.
      Περίεργο ε? Νόμιζα ότι ήσουν και συ brexiter.
      ΥΓ ελα hard rock cafe κερνάω μπύρες.

     2. avatar christos1

      Υπάρχουν δυο ειδών brexiteers, αυτοί των άκρων που τα ρισκάρουν όλα μα βγούμε και ας μη γίνει συμφωνία και οι λογικοί άνθρωποι που μισούν την ΕΕ αλλά από την άλλη ξέρουν και τι σημαίνει risk management όποτε θελουμε να γίνουν τα πράγματα σταδιακά χωρίς μεγάλο ρίσκο και κόστος τα πρώτα 2-3 χρόνια έως το 2021 (transition period) ο πιο πολύς κόσμος δε ξέρει ότι και η Θάτσερ και ο Major μετά πέσανε λίγο αυτής της διαμάχης μέσα στο κόμμα μας, είναι 40 χρόνια τσακωμός το το θα κάνουμε με
      Το τερας της ευρωπης που ξεκίνησε αθώα σαν μια κοινότητα λαών για ελεύθερο εμπόριο και το κάνανε οι Γερμανοί προτεκτορατο τους από το 1990 και μετά, δε το προκάλεσε ο Φαραζ...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει