Μερικές φορές χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα για να βγάλετε χρήματα. Έτσι, εάν θέλετε να γίνετε πλούσιοι, υπάρχουν τρία πράγματα στα οποία πρέπει να ξοδεύετε τα χρήματά σας, σύμφωνα με έναν οικονομολόγο. Ο David Edmisten, CFP, ιδρυτής και επικεφαλής σύμβουλος στο Next Phase Financial Planning, μοιράστηκε σε τι πρέπει να επενδύσουν οι άνθρωποι εάν θέλουν να ζήσουν έναν πλούσιο τρόπο ζωής. Ο σύμβουλος βοηθάει «επαγγελματίες να συνταξιοδοτηθούν με καλές αποδοχές».

Ο Edmisten που είναι πατέρας των οκτώ παιδιών είπε στο GOBankingRates τις συμβουλές που πρέπει να ακολουθούν οι άνθρωποι για να εγγυηθούν τον πλούτο αργότερα στη ζωή τους: αγορά μετοχών και ομολόγων για αύξηση της κερδοφορίας και… υγεία.

Στερεά οικονομικά θεμέλια

Το πρώτο «κλειδί» για τους ανθρώπους που θέλουν να είναι πλούσιοι είναι να έχουν μια σταθερή οικονομική βάση — και η αγορά ενός μείγματος μετοχών και ομολόγων είναι ένας καλός τρόπος για να το κάνετε. Οι μετοχές είναι περιουσιακά στοιχεία ανάπτυξης που, για μεγάλες χρονικές περιόδους, ξεπερνούν τον πληθωρισμό και συμβάλλουν στην αύξηση του πλούτου, είπε ο Edmisten. Τα ομόλογα «μπορούν επίσης να παρέχουν έσοδα από τόκους και μερίσματα». Η αγορά μετοχών και ομολόγων για τη δημιουργία χαρτοφυλακίου περιουσιακών στοιχείων θα είναι επωφελής μακροπρόθεσμα, παρέχοντας ταμειακές ροές κατά τη συνταξιοδότηση. Ο Edmisten προτείνει να συμβουλευτείτε έναν οικονομικό αναλυτή πριν το κάνετε, αλλά είπε ότι είναι μια εύκολη διαδικασία.

Ο David Edmisten, CFP, ιδρυτής και επικεφαλής σύμβουλος στο Next Phase Financial Planning

Επενδύστε στην προσωπική αξία στο χώρο εργασίας

Ο Edmisten συμβουλεύει τους ανθρώπους να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα για να διασφαλίσουν ότι αποτελούν πλεονέκτημα στον χώρο εργασίας τους, όπως εξειδικευμένη εκπαίδευση και μαθήματα. Επενδύοντας όχι μόνο θα αυξήσετε το σύνολο των δεξιοτήτων σας, αλλά θα αυξήσετε επίσης την αξία των κερδών σας, οδηγώντας πιθανότατα σε αύξηση του εισοδήματός σας.

Επενδύστε στην υγεία και την ευεξία

Το τρίτο κλειδί είναι αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να παραβλέπουν. Ο Edmisten είπε ότι είναι απαραίτητο να επενδύσεις στον εαυτό σου. Ορισμένες αγορές – εάν χρησιμοποιούνται τακτικά – αξίζουν την επένδυση για τη δική σας υγεία και ευεξία. Εκτός από τον εξοπλισμό προπόνησης για μαθήματα στο σπίτι ή προπόνηση, ο Edmisten προτρέπει τους ανθρώπους να μάθουν να μαγειρεύουν, να τρώνε υγιεινά και να έχουν χόμπι.

Ο Edmisten σημείωσε ότι το να είσαι πλούσιος δεν σημαίνει απαραίτητα να έχεις ένα μεγάλο ποσό σε δολάρια, αλλά μάλλον να ζεις μια υπέροχη ζωή και να διατηρείς καλή υγεία. «Το να είσαι υγιής μπορεί να σε βοηθήσει να ζήσεις περισσότερο και να απολαύσεις καλύτερη ποιότητα ζωής», είπε ο Έντμισεν στο ρεπορτάζ. «Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των δαπανηρών ιατρικών προβλημάτων αργότερα στη ζωή, επομένως υπάρχει απτό οικονομικό όφελος από το να είσαι υγιής. Λιγότεροι λογαριασμοί γιατρών σημαίνουν περισσότερα διαθέσιμα χρήματα για να κάνετε αυτό που αγαπάτε και θα νιώσετε καλύτερα να ξεκινήσετε».