Αναστάτωση επικρατεί στη Wall Street με τις πρόσφατες χρεοκοπίες αμερικανικών τραπεζών, με τους τραπεζίτες να φοβούνται πως τα «κανόνια» ενδεχομένως συνεχιστούν στα περιφερειακά τραπεζικά ιδρύματα.

Το Associated Press αναφέρει πως ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε 288 μονάδες, ενώ ο Nasdaq composite ήταν 0,2% χαμηλότερος. Μάλιστα, χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι πως οι μετοχές της PacWest Bancorp υποχώρησαν 44,5%, με αποτέλεσμα να βρίσκεται υπό σκληρό έλεγχο από επενδυτές.

Έτσι, η Wall Street αναζητά τους πιθανούς αδύναμους κρίκους του συστήματος, καθώς ο κλάδος αντιμετωπίζει πολύ υψηλότερα επιτόκια.

Ο φόβος είναι τόσο υψηλός στον κλάδο που οι μετοχές της Western Alliance Bancorp υποχώρησαν έως και 61% μετά από αναφορά των Financial Times ότι η τράπεζα με έδρα το Phoenix σκέφτεται να πουλήσει την επιχείρησή της. Αλλά η εταιρεία διέψευσε την αναφορά, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο του άρθρου που να είναι αληθινό». Η μετοχή της αντιστάθμισε την πτώση της σε απώλειες 29,1%.

Επίσης, η First Horizon σημείωσε πτώση σχεδόν 33,5% αφότου και ο όμιλος TD Bank συμφώνησε να ακυρώσει τη συμφωνία συγχώνευσης.

Οι φόβοι για την οικονομία να αυξάνονται

Με βάση το δημοσίευμα, μια έκθεση την Πέμπτη έδειξε ότι ο αριθμός των εργαζομένων στις ΗΠΑ που υπέβαλαν αίτηση ανεργίας την περασμένη εβδομάδα επιταχύνθηκε λίγο περισσότερο από το αναμενόμενο.

Η αγορά εργασίας παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό ανθεκτική και είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες που εξακολουθούν να υποστηρίζουν την επιβράδυνση της οικονομίας. Μια πιο ολοκληρωμένη έκθεση την Παρασκευή θα παρέχει την τελευταία μηνιαία ενημέρωση για τη συνολική αγορά εργασίας.