Το Forbes δημοσίευσε τη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους για το 2023 και ξεχωρίσουν ορισμένοι Έλληνες, με τις τεράστιες περιουσίες που διαθέτουν, ενώ μάλιστα έχει αυξηθεί και η ελληνική συμμετοχή.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το forbes.com, πλέον δεν φιγουράρει στην πρώτη θέση το όνομα του Έλον Μασκ στη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους. Αντιθέτως, πρώτος είναι ο Bernard Arnault που έχει βρεθεί στο πλευρό των Ντόναλντ Τραμπ και Εμανουέλ Μακρόν, διαθέτει τον όμιλο LVMH που περιλαμβάνει τις τσάντες Louis Vuitton, τη σαμπάνια Moët & Chandon, τις Dom Perignon, την Christian Dior και την Tiffany & Co.

Έπειτα, στη θέση των πέντε πλουσιότερων ανθρώπων παγκοσμίως, ακολουθούν οι Έλον Μασκ, Jeff Bezos, Larry Ellison και Warren Buffett.

Οι ελληνικές συμμετοχές

Όπως αναφέρει το Forbes, το πρώτο ελληνικό όνομα που φιγουράρει στη λίστα με τις ελληνικές συμμετοχές και βρίσκεται στη θέση 455, είναι της Μαρίας Αγγελικούση.

Η Ελληνίδα εφοπλίστρια υπολογίζεται πως έχει περιουσία συνολικά 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μαρία Αγγελικούση

Έπειτα, στη δεύτερη θέση μεταξύ Ελλήνων και στη θέση 905 παγκοσμίως είναι ο Αριστοτέλης (Τέλης) Μυστακίδης, με περιουσία 3,2 δισ. δολαρίων.

Αριστοτέλης Μυστακίδης

Στη τρίτη θέση και νούμερο 1.067 στη κατάταξη του Forbes είναι ο Φίλιππος Νιάρχος, κληρονόμος του εφοπλιστή Σταύρου Νιάρχου, με περιουσία 2,8 δισ. δολάρια.

Φίλιππος Νιάρχος
Φίλιππος Νιάρχος

Ακολουθεί στη τέταρτη θέση στο κατάλογο με τις ελληνικές συμμετοχές και στη θέση 1.575, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης και η οικογένεια του με περιουσία 1,9 δισ. δολαρίων.

Βαρδής Βαρδινογιάννης
Βαρδής Βαρδινογιάννης

Επίσης, η θέση της πέμπτης ελληνικής συμμετοχής και θέση 1.804 των δισεκατομμυριούχων του Forbes, δίνεται στη Μαριάννα Λάτση με περιουσία 1,6 δισ. δολαρίων.

Μαριάννα Λάτση
Μαριάννα Λάτση

Τέλος, στην έκτη θέση μεταξύ των Ελλήνων και 1.905 της λίστας του περιοδικού βρίσκεται ο Σπύρος Λάτσης με περιουσία 1,5 δισ. δολαρίων.

Σπύρος Λάτσης
Σπύρος Λάτσης