Ο Μπερνάρ Αρνό είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και όχι ο Έλον Μασκ, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index, αφού ο Γάλλος μεγιστάνας είδε τα κέρδη της επιχείρησης του να εκτοξεύονται.

Σύμφωνα με το bloomberg.com, ο 73χρονος που δεν κάνει μεν συχνά δημόσιες εμφανίσεις, αλλά έχει βρεθεί στο πλευρό των Ντόναλντ Τραμπ και Εμανουέλ Μακρόν, διαθέτει τον όμιλο LVMH που περιλαμβάνει τις τσάντες Louis Vuitton, τη σαμπάνια Moët & Chandon, τις Dom Perignon, την Christian Dior και την Tiffany & Co.

Πιο αναλυτικά, ο Αρνό γεννήθηκε στο Ρουμπέ στη βόρεια Γαλλία το 1949. Αποφοίτησε από το Πολυτεχνείο και εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση Ferret Savinel, με επίκεντρο τις βιομηχανικές κατασκευές. Μετακόμισε στις ΗΠΑ το 1981 και έκανε τα πρώτα του βήματα στην ανάπτυξη ακινήτων.

Ο Μπερνάρ Αρνό και ο Εμανουέλ Μακρόν σε έκθεση μόδας το 2021

Η επιστροφή του στη Γαλλία έγινε το 1984 και ασχολήθηκε με τα είδη πολυτελείας. Ανέλαβε την Boussac Saint-Freres, τον χρεοκοπημένο όμιλο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων που είχε ένα διαμάντι: τον οίκο Christian Dior. Αρχικά απέκλεισε τις περισσότερες από τις άλλες επιχειρήσεις της εταιρείας και χρησιμοποίησε τα απροσδόκητα κέρδη για να αγοράσει ένα μερίδιο ελέγχου της LVMH, της οποίας οι δύο κύριες εταιρείες, η Louis Vuitton και η Moet Hennessy, είχαν συγχωνευθεί το 1987.

Τις επόμενες τρεις δεκαετίες, μετέτρεψε την LVMH σε ένα μεγαθήριο πολυτελείας που πουλούσε σαμπάνια, κρασί, οινοπνευματώδη ποτά, μόδα, δερμάτινα είδη, ρολόγια, κοσμήματα, διαμονές σε ξενοδοχεία, αρώματα και καλλυντικά μέσα από περισσότερα από 5.500 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Ο Μπερνάρ Αρνό και ο Ντόναλντ Τραμπ, όταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της Louis Vuitton στο Τέξας το 2019

Κατάλαβε γρήγορα ότι η Κίνα θα γινόταν μια βασική αγορά, ανοίγοντας το πρώτο κατάστημα Louis Vuitton στο Πεκίνο το 1992. Η LVMH, με χρηματιστηριακή αξία 365,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, νωρίτερα φέτος ήρε το όριο ηλικίας του διευθύνοντος συμβούλου της, που θα επέτρεπε στον Αρνό να παραμείνει στο τιμόνι το αργότερο έως τα 80 έτη. Ο ίδιος επιθυμεί να είναι επικεφαλής για περισσότερο.