Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, υποστήριξε πως μεταξύ του «Καλαθιού του νοικοκυριού» και του Market Pass θα καλυφθεί το 70% της επιβάρυνσης που προκαλεί ο πληθωρισμός, ενώ παράλληλα τόνισε πως τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο «Καλάθι» έχουν κατά 16% χαμηλότερες τιμές.

Χαρακτηριστικά, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε πως όσες οικογένειες αγοράζουν προϊόντα μόνο από το «Καλάθι» και χρησιμοποιήσουν και το Market Pass θα καλύψουν το 70% της επιβάρυνσης που έχει προκαλέσει ο πληθωρισμός, προσθέτοντας ότι «κανένα κράτος, καμία πολιτεία, δεν μπορεί να καλύψει το 100% του μεγάλου αυτού προβλήματος».

Ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης επεξεργάζεται σχέδιο με το οποίο θα προστεθούν στο «Καλάθι του νοικοκυριού» επώνυμα προϊόντα δίπλα στα ιδιωτικής ετικέτας.

Σε άλλη πρόσφατη συνέντευξή του, ο κ. Παπαθανάσης είχε δηλώσει ότι «από 1η Φεβρουαρίου ξεκινάει η κάρτα αγορών και μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν μπει τα χρήματα στους λογαριασμούς, ή στην άυλη κάρτα, με τους 8.400.000 δικαιούχους να λαμβάνουν 22 ευρώ έως 100 ευρώ το μήνα», όσον αφορά στο Market Pass

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε επίσης: «Είμαστε στο πλευρό του κάθε συμπολίτη μας, του συνταξιούχου, του εργαζόμενου. Εκείνο που θέλουμε είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε μέσα σε αυτήν την κρίση, την καθεμία και τον καθένα. Έχουμε επιλέξει να στηρίζουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας γιατί θέλουμε να είμαστε κοντά σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη».