Στη δημοσιοποίηση της υπόθεσης δανειολήπτη και της συζύγου του, ως εγγυήτριας με δανειακές υποχρεώσεις σε τέσσερις τράπεζες, προχώρησε η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ. Η Ένωση ανέλαβε να συγκεντρώσει τα δεδομένα και να μελετήσει αναλυτικά την περίπτωση του ζεύγους, προτείνοντας εξατομικευμένα σενάρια και λύσεις για κάθε τράπεζα σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

Η πρώτη εξ’ αυτών εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων, που απάντησε, συμφώνησε στη ρύθμιση του οφειλόμενου ποσού ύψους 76.500 ευρώ με τους εξής ευνοϊκούς όρους:

  • Διαγραφή εξόδων και τόκων υπερημερίας: 63.500 ευρώ (-87%)
  • Άμεση Εφάπαξ Καταβολή 13.000 ευρώ
  • Οριστική εξόφληση του συνόλου του δανείου

Με τον τρόπο αυτόν, μειώθηκε δραστικά το σύνολο του σημερινού ύψους δανεισμού των 196.000 ευρώ, εξασφαλίστηκε χρόνος για να διευθετηθούν -με την υποστήριξη της ΕΕΚΕ και τις συνεχιζόμενες επί μήνες διαπραγματεύσεις- περαιτέρω οφειλές των 119.500 ευρώ.

«Την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, καθώς αυξάνεται ολοένα και περισσότερο η αβεβαιότητα και ανασφάλεια των υπερχρεωμένων καταναλωτών για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τη ρύθμιση των οφειλών τους και την προστασία της κύριας κατοικίας τους» επαναλαμβάνει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Ένωση.

H ΕΕΚΕ υπενθυμίζει τέλος ότι παρέχει από το 2010 στους καταναλωτές υποστήριξη και συμβουλευτική για την εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών τους προς τα πιστωτικά ιδρύματα.