Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Τροπολογία κατέθεσε η Νάντια Βαλαβάνη


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
21:37
12/05/2015
Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα
8
loading

Τη δυνατότητα ανάκτησης κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας , με την καταβολή του ποσού των τελών κυκλοφορίας που αναλογεί στους μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Με την ίδια τροπολογία παρατείνεται επίσης ως τις 30 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής δηλώσεων Ε9 για μεταβολές στοιχείων ακινήτων στη διάρκεια του 2014 .

Όπως προβλέπεται στην τροπολογία σε περίπτωση άρσης ακινησίας οχήματος, αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης εντός του 2015, τα τέλη κυκλοφορίας του έτους αυτού καταβάλλονται πριν την άρση ακινησίας, αναλογικά , για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους συμπεριλαμβανομένου και του μήνα της άρσης ακινησίας.
Σε ότι αφορά στο Ε9, σημειώνεται ότι προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους φορολογούμενους να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις αλλά και για την άμεση και διαρκή ενημέρωση του περιουσιολογίου «καθορίζονται νέες ημερομηνίες εμπρόθεσμης υποβολής των δηλώσεων Ε9 ειδικά και μόνο για μεταβολές που πραγματοποιήθηκαν από την 1ηΙανουαρίου 2014 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2014 καθώς και αυτές που πραγματοποιήθηκαν από 1η Ιανουαρίου 2015 έως και την 31η Μαΐου 2015». Η νέα προθεσμία εκπνέει στις 30 Ιουνίου.
Τέλος προβλέπεται ότι στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να υπαχθούν και μη φορολογικές οφειλές οι οποίες έχουν καταχωρηθεί στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων της Φορολογικής Διοίκησης μέχρι και την ημερομηνία της σχετικής αίτησης και αφορούν υποχρεώσεις έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

  ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ !! Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ !!

 2. avatar Βασίλης71

  Δεν είναι με τον μήνα αλλά υποχρεωτικά για τους μήνες μέχρι το τέλους του χρόνου.
  Δηλαδή αν το βγάλεις τον Ιούλιο ΔΕΝ μπορείς να το πάρεις για 2 μήνες αλλά θα πληρώσεις μέχρι και τον Δεκέμβριο.
  Ουσιαστικά δεν συμφέρει είναι όπως και η περσινή παγίδα.
  Αλλάξτε και τον τίτλο του άρθρου παρακαλώ.

 3. avatar Βασίλης71

  Οχι με το μήνα αλλά με το υπόλοιπο των μηνών που απομένει μέχρι το τέλος του χρόνου.
  Δηλαδή αν το κάνεις τον Ιούλιο θα πληρώσεις 5 μήνες.
  Δεν μπορείς να το κάνεις για 3 μήνες Ιούνιο,Ιούλιο,Αύγουστο!!

 4. avatar NIKOS12

  1.Επιτέλους ξυπνήσανε για τα τέλη κυκλοφορίας.
  2.Ερώτηση, γιατί δεν λένε αν θα είναι και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης αντίστοιχος με τους μήνες κυκλοφορίας?

 5. avatar Bill22

  Μπράβο, επιτέλους έγινε το αυτονόητο... Έπρεπε να περάσουν χρόνια και χρόνια και να γίνει υπουργός η Βαλαβάνη για να τελειώσει αυτή η κοροϊδία...
  Να υπάρξει και συνέχεια....

 6. avatar Social Distortion

  Επιτέλους μια σωστή κίνηση απο την Υπουργό Καθαριστριών. Τουλάχιστον έβαλε το μυαλό τις να δουλέψει για να βρεί τα λεφτά για τις τεμπέλες.

  1. avatar aragdou

   "για να βρεί τα λεφτά για τις τεμπέλες"
   Αυτό είναι το επίπεδο σου...η μνησικακία εδώ μέσα δεν έχει όρια...ας πεινάνε κάποιοι αρκεί να είμαστε εμείς καλά...αφού λοιπόν είναι τόσο εύκολη αυτή η δουλειά που κάνουν να πας να την κάνεις και εσύ...

   1. avatar Social Distortion

    Καταρχήν οι κυρίες αυτές πληρώνονται απο τους φόρους των πολιτών. Άρα δεν είναι θέμα να περνάω εγώ καλά και αυτές να πεινάνε. Είναι θέμα κατά πόσο τα λεφτά που δίνω απο την δική μου δουλειά έχουν ανταποδοτικότητα.
    Ας ξεκινήσουμε απο την αξιοκρατία στην πρόσληψη τους. χαχαχα ας γελάσω.
    Μετά, τι έλεγχο τους κάνουν? χαχαχα έλεγχος στο δημόσιο και αξιολόγηση.
    Επίσης οι μισθοί τους ξεκινάνε απο 800 ευρώ και φτάνουν τις 2.000. Βάλε την ασφάλειά τους, βάλε τα εφάπαξ και τις πρόωρες συντάξεις του δημοσίου και κάνε την σούμα να τραβάς τα μαλλιά σου.
    Και ναι, άνετα κάνω την καθαρίστρια στο δημόσιο.
    Προφανώς δεν έχεις ακούσει οτι στην Ελλάδα η ανταποδοτικότητα των φόρων είναι η μικρότερη στην Ε.Ε. κάτω απο 5% την στιγμή που στις σκανδιναβικές είναι πάνω απο 65%.
    Απλά τα πράγματα. Θέλω οι φόροι μου να πηγαίνουν σε πραγματικές ανάγκες (όχι 400!!!!! καθαρίστριες σε ένα υπουργείο), με αξιοκρατία και αξιολόγηση. Τόσο απλά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει