Έκκληση στο επενδυτικό κοινό να μη δίνει σημασία στις… σειρήνες για την ελληνική οικονομία απευθύνει ο πρόεδρος της επενδυτικής τράπεζας BlackRock, Ρόμπερτ Καπίτο, προτρέποντας τους επενδυτές που σχεδιάζουν τη συνταξιοδότησή τους να τοποθετούν τις αποταμιεύσεις τους σε επενδύσεις που δεν επηρεάζονται από τις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

Έρευνα που πραγματοποίησε η BlackRock μεταξύ 27.500 ατόμων από 20 χώρες αποκάλυψε πως οι μειωμένες αποταμιεύσεις για συνταξιοδότηση αποτελούν χρόνιο πρόβλημα.

Το 40% των ερωτηθέντων από τις ΗΠΑ ισχυρίστηκαν πως δεν είχαν καθόλου αποταμιεύσεις για την συνταξιοδότησή τους, ενώ στη Λατινική Αμερική σημειώνεται αποταμιευτική κουλτούρα αλλά με πολύ μικρά ποσά λόγω των χαμηλών απολαβών και συντάξεων.

«Εάν δεν ήταν η Ελλάδα θα ήταν κάτι άλλο που θα απασχολούσε την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της BlackRock.

«Από την πλευρά του, ο Russ Koesterich της BlackRock σημείωσε πως αν και τα προβλήματα στην Ελλάδα αναμένεται να συνεχιστούν αν και μειωμένα, «οι ευρωπαϊκές μετοχές αποτελούν μια λογική επένδυση», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του επικαλούμενος την ώθηση στην Ιαπωνία από την πτώση της τιμής του πετρελαίου και της νομισματικής πολιτικής της χώρας, οι καλύτερες ευκαιρίες σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκονται στην Ασία.