Το Ινστιτούτο Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας έδωσε στη δημοσιότητα τη μελέτη με τίτλο «Η Eλλάδα δέκα χρόνια μετά: Η ευδαιμονία στην Ελλάδα το 2020 μέσα από τις διεθνείς στατιστικές εκθέσεις», η οποία εγκαινιάζει έναν νέο ερευνητικό άξονα με επίκεντρο τη σχέση οικονομίας και κοινωνίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η μελέτη αυτή επιχείρησε -στη βάση όλων των έγκυρων διεθνών στατιστικών εκθέσεων- μια συνθετική παρουσίαση της εξέλιξης της ευδαιμονίας των Ελλήνων πολιτών κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2010, συγκρίνοντας την ελληνική κατάσταση με εκείνη των άλλων χωρών, τόσο της Ευρώπης όσο και του υπόλοιπου κόσμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα συμπεράσματα που απορρέουν από τη μελέτη μπορούν να κωδικοποιηθούν σε τρία βασικά σημεία, τα οποία συνοψίζουν τις τρεις βασικές κοινωνικές εξελίξεις, που καταγράφηκαν:

  • πολύ έντονη επιδείνωση στον κόσμο της εργασίας (ανεργία, εργασιακή επισφάλεια, μείωση και αστάθεια των αμοιβών και των εισοδημάτων),
  • πολύ έντονη υποκειμενική επιδείνωση της ζωής (ιδίως μέχρι το 2013),
  • συγκριτικά με άλλες χώρες, στην Ελλάδα παρατηρήθηκε μία ταχύτατη και εξαιρετικά βίαιη συλλογική υποβάθμιση.

Δείτε όλη τη μελέτη εδώ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.