Στην διευκρίνιση ότι στις πισίνες που χρησιμοποιούνται στα πλαίσια άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας δεν επιβάλλεται φόρος πολυτελούς διαβίωσης προχώρησε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

Απαντώντας σε ερωτήματα εφοριών η κ. Σαββαΐδου ξεκαθάρισε μέσω εγκυκλίου ότι αν η πισίνα χρησιμοποιείται από τους ενοίκους επιπλωμένων δωματίων ή ξενοδοχείων, από την εκμετάλλευση των οποίων η επιχείρηση αποκτά εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις (Δ’ κατηγορίας), το τεκμήριο χρήσης της πισίνας δεν βαρύνει τον επιχειρηματία.

Κατ’ επέκταση, η κ. Σαββαΐδου ξεκαθαρίζει πως στις πισίνες που χρησιμοποιούνται στα πλαίσια άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας δεν επιβάλλεται φόρος πολυτελούς διαβίωσης, αφού αυτός επιβάλλεται πάνω στις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης.

Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων αναφέρει πως στις περιπτώσεις αυτές δεν πρέπει να συμπληρώνονται οι πισίνες στην δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1). Ωστόσο, στις περιπτώσεις διαπίστωσης ελλιπών- λανθασμένων στοιχείων για την ορθή εκκαθάριση, οι υπόχρεοι φορολογούμενοι θα υποβάλλουν στην αρμόδια ΔΟΥ αίτηση-τροποποιητική δήλωση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που διαθέτουν και η εφορία θα προβαίνει σε νέα εκκαθάριση.