Το Κατάρ ανακοίνωσε μία σειρά από επενδύσεις στην Τουρκία και μεταξύ αυτών βρίσκεται η εξαγορά του 10% του χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το Bloomberg. Το ποσό της συμφωνίας δεν έχει γίνει γνωστό.

Η συμφωνία για το μερίδιο της μειοψηφίας στην εταιρεία που διοικεί το κύριο τουρκικό χρηματιστήριο, αποκαλύφθηκε σε τελετή στο προεδρικό παλάτι στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, όπου το «παρών» έδωσαν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο σεΐχης του ΚατάρΤαμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Τάνι.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ το κράτος του Κόλπου υπέγραψε επίσης μια άλλη προκαταρκτική συμφωνία για επένδυση σε ένα λιμενικό έργο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Κωνσταντινούπολη και ολοκλήρωσε μια προηγούμενη συμφωνία για την αγορά μεριδίου στο Istinye Park, ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Κωνσταντινούπολης που είναι δημοφιλή στους τουρίστες από τη Μέση Ανατολή.

Το Bloomberg αναφέρει ότι οι συμφωνίες δείχνουν την αυξανόμενη συμμαχία μεταξύ των δύο χωρών μετά από μια απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Ερντογάν το 2016.