Τις βασικές παραμέτρους που διευρύνουν τις ενεργειακές προοπτικές για την Ελλάδα και την Κεντρική και Νοτιανατολική Ευρώπη, εξέθεσε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτης Μίχαλος, καταθέτοντας μία ελληνική «ρεαλιστική και προσιτή» πρόταση για την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ στο συνέδριο του Economist για τις σχέσεις της Ευρώπης με τον αραβικό κόσμο.

«Η Ελλάδα» είπε ο κ. Μίχαλος «άλλαξε δραστικά και είναι σήμερα ένας από τους πιο ελκυστικούς επενδυτικούς προορισμούς στον κόσμο» καθώς «οι μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες ο ΟΟΣΑ την κατατάσσει στην πρώτη θέση το 2012 και 2013, εφαρμόζονται με συνέπεια και επιμονή», υπογραμμίζοντας ότι «ο σωστός χρόνος για τους διεθνείς επενδυτές να κοιτάξουν προς την Ελλάδα είναι τώρα».

Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο κ. Μίχαλος θα έχει συναντήσεις με τον Τυνήσιο υφυπουργό Ανάπτυξης και Διεθνούς Συνεργασίας, Νουρεντίν Ζερκί (Noureddine Zekri) και τον υπουργό Επενδύσεων του Σουδάν, Μουσταφά Οσμάν Ισμαΐλ (Mustafa Osman Ismail).