Το Euroworking Group ενέκρινε τις δόσεις των 8,3 δισ.

Στο τραπέζι αναμένεται να τεθεί και η ελάφρυνση του χρέους


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19:13
24/04/2014
Το Euroworking Group ενέκρινε τις δόσεις των 8,3 δισ.
loading

Η ομάδα εργασίας του συμβουλίου των υπουργών της Ευρωζώνης (EuroWorking Group), ενέκρινε και τυπικά σήμερα την εκταμίευση τριών δόσεων προς την Ελλάδα, με την πρώτη να ανέρχεται στα 6,3 δισ. ευρώ και τις επόμενες δύο από ένα δισ. η κάθε μια.

Εκ παραλλήλου, ανάλογου χαρακτήρα συζητήσεις θα γίνουν και στο επίπεδο του ΔΝΤ, σε σχέση με την εκταμίευση της δικιάς του δόσης ύψους 3,6 δισ. ευρώ.

Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές, το κλίμα στην σημερινή συνεδρίαση ήταν ιδιαίτερα θετικό για την Ελλάδα. Η ελληνική πλευρά παρουσίασε τους βασικούς άξονες για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας επικεντρώνοντας την προσοχή της τόσο στη χρηματοδοτική πτυχή όσο και στην πτυχή της τεχνικής βοήθειας. Πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι αντιμετωπίζουν το θέμα αυτό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με σαφή προθυμία για την παροχή βοήθειας.

Τέλος η ελληνική πλευρά δήλωσε προς του εταίρους ότι μετά την επικύρωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, τελεί εν αναμονή αποφάσεων για την περαιτέρω ρύθμιση του ζητήματος του ελληνικού χρέους.

Η συζήτηση για το θέμα αυτό θα γίνει τους επόμενους μήνες και θα αποτελέσει αντικείμενο ενασχόλησης κατά τη διάρκεια της επόμενης επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει