Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Με ήπια ανάκαμψη στις τιμές των μετοχών άνοιξε σήμερα το Χρηματιστήριο της Αθήνας, μετά τη χθεσινή σημαντική υποχώρηση, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας.

O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 11:00, διαμορφώνεται στις 639,24 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,36%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 1,55 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,41%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,63%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (+1,62%), της Motor Oil (+1,22%), της Jumbo (+1,11%) και της Σαράντης (+1,04%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή (-1,20%), του ΟΠΑΠ (-0,26%) και των ΕΛΠΕ (-0,19%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (+1,05%) και της Τεχνολογίας (+0,88%), ενώ μικρές απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-0,17%) και των Τηλεπικοινωνιών (-0,07%).

Ανοδικά κινούνται 37 μετοχές, 8 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Δρομέας +6,55% και Εβροφάρμα +6,12%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Μαθιός Πυρίμαχα -7,04% και Attica Συμμετοχών -2,41%.