Η εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) αεροσκαφών Alafco που δραστηριοποιείται στο Κουβέιτ μείωσε στο μισό την αρχική παραγγελία της για 40 αεροσκάφη Boeing 737 MAX, μετά την επίτευξη συμφωνίας για τον τερματισμό της νομικής διαμάχης σχετικά με την ακύρωση της συνολικής παραγγελίας των αεροσκαφών.

Η Alafco, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το Reuters, είχε καταθέσει αγωγή σε βάρος της Boeing ζητώντας ποσό 336 εκατομμυρίων δολαρίων μετά από καταγγελίες ότι η αμερικανική εταιρεία αρνήθηκε να προχωρήσει σε επιστροφή των προκαταβολών που είχε λάβει σχετικά με την ακύρωση της παραγγελίας των 40 αεροσκαφών 737 ΜΑΧ που παραμένουν καθηλωμένα.

Εκπρόσωπος της Boeing δήλωσε ότι η Alafco «απέσυρε οικειοθελώς τη μήνυσή της, (εξέλιξη) που μας επέτρεψε να αρχίσουμε επιχειρηματικές συζητήσεις για την επίτευξη μιας κοινά αποδεκτής λύσης»

Η Alafco θα αγοράσει τώρα 20 αεροσκάφη από την Boeing, αντί των 40 αεροσκαφών που είχαν εγγραφεί στο βιβλίο παραγγελιών, με νέες ημερομηνίες παράδοσης τους, σύμφωνα με έγγραφα που κατέθεσε στο χρηματιστήριο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.