Το μυστικό για να ξεφουσκώσετε το λογαριασμό του ΦΠΑ

Η δυνατότητα που δίνει στους φορολογούμενους η ΑΑΔΕ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
7:04
28/07/2020
Το μυστικό για να ξεφουσκώσετε το λογαριασμό του ΦΠΑ
loading

Πληρώσατε στην ώρα σας το ΦΠΑ τον Απρίλιο, εν μέσω πανδημίας; Τώρα ήρθε η ώρα να δείτε την Εφορία να σας ανταμείβει επιστρέφοντας το 25% του ΦΠΑ που πληρώσατε στην ώρα του παρά το γεγονός ότι είχατε τη δυνατότητα να αναστείλετε την πληρωμή του έως τον Σεπτέμβριο.

Η ΑΑΔΕ δίνει στους φορολογούμενους την εξής δυνατότητα:

  •  Αν η δήλωση του ΦΠΑ του Ιουλίου υποβληθεί μέχρι αύριο Τετάρτη το μεσημέρι, το ποσό της επιστροφής του 25% θα αφαιρεθεί σε «πραγματικό χρόνο» από το εκκαθαριστικό του ΦΠΑ.
  • Αν πάλι κάποιος περιμένει την προ-τελευταία και την τελευταία ημέρα, δηλαδή έως την Πέμπτη 30 και Παρασκευή 31 Ιουλίου  θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι τον Αύγουστο για να γίνει ο συμψηφισμός του 25% του ΦΠΑ που πλήρωσε εμπρόθεσμα τον Απρίλιο.

Όπως αναφέρουν πηγές της ΑΑΔΕ, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι συμψηφισμοί της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την έκπτωση 25% επί του ΦΠΑ Απριλίου, που πληρώθηκε εμπρόθεσμα από τις επιχειρήσεις. Συμφώνα με πληροφορίες, ήδη η ΑΑΔΕ έχει συμψηφίσει το 35% των περιπτώσεων, που αντιστοιχεί στο 57% του συνολικού, υπό συμψηφισμό ποσού.

Πηγές της φορολογικής διοίκησης αναφέρουν ότι στόχος είναι η πλειονότητα των ποσών να έχει πιστωθεί σε οφειλή από ΦΠΑ ή άλλους φόρους, που πληρώνονται τον Ιούλιο. Έτσι, όσοι σπεύσουν να υποβάλουν δήλωση ΦΠΑ Ιουνίου ή δευτέρου τριμήνου μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, 29 Ιουλίου, θα έχουν τη δυνατότητα, στις 30/07, να δουν την οφειλή, που θα προκύψει από τη δήλωση αυτή, να συμψηφίζεται με το ποσό της έκπτωσης 25%.

Το ίδιο θα συμβεί εναλλακτικά και με το χρεωστικό ποσό οποιασδήποτε άλλης δήλωσης, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό της έκπτωσης είναι μικρότερο ή ίσο με αυτό της οφειλής.

Σε περίπτωση, που είναι μεγαλύτερο, ο συμψηφισμός θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες από τη ΔΟΥ όπου υπάγεται η επιχείρηση ή κεντρικά από το σύστημα. Όσοι δεν προλάβουν την υποβολή δήλωσης μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, θα δουν το ποσό να συμψηφίζεται μέσα στον Αύγουστο, εφόσον υποβάλουν τις σχετικές δηλώσεις μέχρι και λίγες ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει