Κατά 9,3% μειώθηκε ο Γενικός Δείκτης του Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία τον Οκτώβριο του 2013 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012, έναντι αύξησης 18,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Νοεμβρίου 2012 – Οκτωβρίου 2013, σε σύγκριση με τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Νοεμβρίου 2011 – Οκτωβρίου 2012, παρουσίασε μείωση κατά 4,2%, έναντι αύξησης 3,2% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.
Βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 9,3% το μήνα Οκτώβριο 2013, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2012, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

α. Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 64,5%.
Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.

β. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 10,1%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: ξύλου και φελλού, παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, βασικών μετάλλων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.

Επίσης, η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 9,3% το μήνα Οκτώβριο 2013, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2012, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:

Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 5,9% και στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 14,2%.

Η μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 5,9% το μήνα Οκτώβριο 2013, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2012, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

α. Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 97,3%.
Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.

β. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 6,9%.

Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: ποτών, χημικών προϊόντων, βασικών μετάλλων, ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και λοιπού εξοπλισμού μεταφορών.

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 14,2% το μήνα Οκτώβριο 2013, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2012, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

α. Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 24,7%.
Ειδικότερα, η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως, στην αύξηση του δείκτη του 2ψήφιου κλάδου άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.

β. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 14,6%.

Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: ειδών ένδυσης, παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, κατασκευή μεταλλικών προϊόντων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.
Επίσης, η μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς στη Βιομηχανία κατά 14,2% το μήνα Οκτώβριο 2013, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2012, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:

Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς Ευρωζώνης κατά 3,1% και στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς εκτός Ευρωζώνης κατά 17,7%.