Καθώς η πανδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, τις ΗΠΑ, χιλιάδες εργαζόμενοι, σερβιτόροι, μάγειρες, υπάλληλοι ξενοδοχείων, ηθοποιοί, μπάρμαν, αλλά και σε άλλους τομείς, βρέθηκαν ξαφνικά να είναι άνεργοι.

Αυτή η απροσδόκητη αλλαγή στη ζωή των οικονομικών θυμάτων του φονικού ιού έγινε μέσα σε μία νύχτα, καθώς οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονταν ανέστειλαν τη λειτουργία τους ή περιόρισαν δραστικά το προσωπικό τους.

Τα όνειρα για το μέλλον αντικαταστάθηκαν από την ανησυχία για το παρόν: «Πώς θα πληρώσω το ενοίκιο μου», ή «Πώς θα πληρώσω για τη διατροφή μου», αναρωτιέται αρκετός κόσμος.

Συζητήσεις γερουσιαστών για το οικονομικό πακέτο μέτρων

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ, εισήγαγε την Πέμπτη (19/03) έκτακτη νομοθεσία για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού. Επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί γερουσιαστές συμφώνησαν να συναντηθούν σήμερα ώστε να επιδιώξουν διακομματική συμφωνία.

Το οικονομικό ύψος του νομοθετικού πακέτου ξεπερνά το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια και περιλαμβάνει τη χορήγηση άμεσης οικονομικής βοήθειας για τους Αμερικανούς, τις μικρές επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους, βήματα σταθεροποίησης της οικονομίας, αλλά και νέα υποστήριξη για τους ειδικούς στον τομέα της υγείας, αλλά και για όσους νοσούν από τον ιό, σύμφωνα με τον ΜακΚόνελ.