Ρεκόρ εμπορικού πλεονάσματος για την Γερμανία

Έφτασε τα 20,4 δισ. ευρώ το Σεπτέμβριο


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14:21
08/11/2013
Ρεκόρ εμπορικού πλεονάσματος για την Γερμανία
1
loading

Σε επίπεδο ρεκόρ αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο το πλεόνασμα του εμπορικού ισοζυγίου της Γερμανίας, που διευρύνθηκε σε 20,4 δισ. ευρώ.

Αυτό όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, τροφοδότησε τον έντονο πολιτικό διάλογο σχετικά με το αν ο εξαγωγικός ζήλος της χώρας εμποδίζει την ανάκαμψη των νότιων χωρών της Ευρωζώνης που έχουν πληγεί από την κρίση.

Το πλεόνασμα του γερμανικού εμπορικού ισοζυγίου σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας, υπερβαίνοει το προηγούμενο υψηλό που είχε καταγραφεί τον Ιούνιο του 2008, λίγο πριν αρχίσει η κρίση.

Τον Αύγουστο, το πλεόνασμα ανήλθε σε 13,3 δισ. ευρώ.

Οι εξαγωγές της Γερμανίας στις άλλες χώρες - μέλη της ΕΕ ανήλθαν σε 54,8 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο, ενώ οι εισαγωγές της από τις χώρες αυτές ήταν μόνο 48,2 δις. ευρώ.

Σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, οι εξαγωγές στις χώρες της ΕΕ αυξήθηκαν κατά 5,4% και οι εισαγωγές κατά 2,6%.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών αναζωπύρωσε αυτή την εβδομάδα μία συζήτηση που γίνεται από καιρό, κατηγορώντας την Γερμανία για «τον αναιμικό ρυθμό αύξησης της εγχώριας ζήτησής της», ο οποίος, όπως σημείωσε, «εμποδίζει μία νέα ισορροπία σε μία περίοδο που πολλές άλλες χώρες της Ευρωζώνης βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση».

Την άποψη αυτή του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών συμμερίζεται και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar prikismenos

    Σιγά σιγά αρχίζει και η επίθεση στη Γερμανία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει