Συνάντηση ΕΣΠ με ΟΛΠ και Med Cruise

Η προσέγγιση του τουρισμού κρουαζιέρας στο επίκεντρο


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15:01
03/09/2013
Συνάντηση ΕΣΠ με ΟΛΠ και Med Cruise
loading

Tην αναγκαιότητα προσέγγισης του τουρισμού κρουαζιέρας, με στόχο την αύξηση της κινητικότητας στο κέντρο της πόλης και την τόνωση της αγοράς, επισήμανε, για μια ακόμη φορά, στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ ΑΕ Γ. Ανωμερίτη και τον γενικό διευθυντή και πρόεδρο της Med Cruise Σ. Χατζάκο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά (ΕΣΠ) κατά την τακτική συνεδρίασή του.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα θέματα που απασχολούν την πειραϊκή επιχειρηματική κοινότητα και άπτονται της αρμοδιότητας του ΟΛΠ, όπως η αναβάθμιση σχέσης λιμανιού-πόλης, η στήριξη λειτουργίας του τουριστικού τρένου, η άμεση διασύνδεση της πόλης με το λιμάνι και η εκμετάλλευση του τουριστικού προϊόντος που προέρχεται από την κρουαζιέρα, θέματα ενημέρωσης-πληροφόρησης τουριστών, η αναγκαιότητα συνεργασίας του ΟΛΠ στην προσπάθεια προβολής του Πειραιά, διαφήμισης της αγοράς και ανάπτυξης της οικονομίας της πόλης κ.ά.

Ο κ. Ανωμερίτης αναφέρθηκε στις δραστηριότητες και οικονομικούς δείκτες του ΟΛΠ ΑΕ, μίλησε για το επενδυτικό-αναπτυξιακό σχέδιο του Οργανισμού, το οποίο μετατρέπει το μεγάλου μεγέθους για τα παγκόσμια δεδομένα λιμάνι του Πειραιά σε κύριο κόμβο για την κρουαζιέρα και τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων και αυτοκινήτων.

Επισήμανε ότι ο Πειραιάς αποτελεί δύναμη ασφάλειας και ανάπτυξης για το σύνολο της νοτιανατολικής Ευρώπης. Αναφέρθηκε στις δυνατότητες και μελλοντικές προοπτικές του Λιμανιού και δήλωσε την πρόθεση στήριξης και προβολής της πόλης.

Ο πρόεδρος του ΕΣΠ Γ. Ζησιμάτος ευχαρίστησε τον κ. Ανωμερίτη για τη συνεργασία και τη συνεχή στήριξη της διοίκησης του ΟΛΠ στο έργο του συλλόγου, ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα δικτύωσης των φορέων της πόλης, ώστε με συνεχή κοινή προσπάθεια και συνεργασία να αξιοποιηθούν οι όποιες ευκαιρίες, που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη του Πειραιά και του λιμανιού.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει