Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις διορθώσεις εκκαθαριστικών Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για τα έτη 2011 και 2012 και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης προτρέπει τους φορολογουμένους να αναμένουν την νέα υπηρεσία και να μην τρέχουν στις Εφορίες για τις τροποποιητικές δηλώσεις.

Πρέπει να σημειωθεί πως χιλιάδες φορολογούμενοι από τους 1.00.000 που έχουν λάβει εκκαθαριστικά σημειώματα ΦΑΠ 2011 και 2012 έχουν εντοπίσει σφάλματα στον υπολογισμό του φόρου, τα περισσότερα εκ των οποίων σχετίζονται με την φορολογητέα αξία των ακινήτων.

Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης παρέσχε στα μέσα Αυγούστου στους φορολογούμενους προθεσμία 4 μηνών από την ημέρα εκκαθάρισης της δήλωσης τους για να διορθώσουν τυχόν λάθη στο εκκαθαριστικό σημείωμα του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας.

Μέχρι και σήμερα οι φορολογούμενοι που έχουν διαπιστώσει λάθη στο εκκαθαριστικό τους επισκέπτονται την εφορία τους και καταθέτουν αίτηση διόρθωσης του ΦΑΠ προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Εφόσον η αίτηση τους γίνεται αποδεκτή, η αρμόδια ΔΟΥ προβαίνει σε νέα εκκαθάριση της δήλωσης σε εύλογο χρονικό διάστημα .

Για να εξαλείψει τη γραφειοκρατία το υπουργείο Οικονομικών δημιούργησε ηλεκτρονική εφαρμογή για τις διορθώσεις εκκαθαριστικών Φόρου Ακίνητης Περιουσίας απλοποιώντας τη διαδικασία. Η εφαρμογή ευρίσκεται ήδη σε δοκιμαστική λειτουργία και ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα δοθεί προς χρήση στο κοινό.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης προέτρεψε μέσω twitter τους φορολογουμένους να αναμένουν την νέα ηλεκτρονική υπηρεσία και να μην πηγαίνουν στις εφορίες για τις διορθώσεις του ΦΑΠ.