Τι αυξήσεις θα δουν μισθωτοί και συνταξιούχοι από 1η Ιανουαρίου μετά τις αλλαγές των φορολογικών συντελεστών

Δείτε πως θα διαμορφωθούν τα δεδομένα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
8:16
01/12/2019
Τι αυξήσεις θα δουν μισθωτοί και συνταξιούχοι από 1η Ιανουαρίου μετά τις αλλαγές των φορολογικών συντελεστών
48
loading

Αυξήσεις στις καθαρές αποδοχές τους θα δουν από τον Ιανουάριο του 2020 οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι λόγω της μείωσης των συντελεστών στη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και των νέων αυξημένων αφορολόγητων ορίων ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

Πρόκειται για δύο από τις αλλαγές που προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή. Ενδεικτικό είναι ότι η μείωση της μηνιαίας παρακράτησης φόρου θα ανέλθει στα 27 ευρώ τον μήνα για τους μισθωτούς με τρία παιδιά, ενώ για μισθωτό με δύο παιδιά η μείωση της παρακράτησης θα είναι 17 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ενεργοποίηση της νέας φορολογικής κλίμακας και η αλλαγή στην έκπτωση φόρου για τα παιδιά αφορά τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2020 με αποτέλεσμα να αλλάξει και η μηνιαία παρακράτηση φόρου με βάση τις ελαφρύνσεις που προβλέπονται (Επισυνάπτονται σχετικοί πίνακες).

Ειδικότερα, με την εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας οι μηνιαίες κρατήσεις φόρου εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους θα μειωθούν από την 1η-1-2020:

- έως 14,75 ευρώ για όσους μισθωτούς του δημόσιου τομέα και συνταξιούχους λαμβάνουν πάνω από 617 ευρώ κάθε μήνα και δεν έχουν παιδιά. Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα χωρίς παιδιά θα δουν αύξηση στις μηνιαίες αποδοχές τους έως 12,64 ευρώ.

- μέχρι 13,33 ευρώ για όσους μισθωτούς του δημοσίου και συνταξιούχους λαμβάνουν πάνω από 633 ευρώ κάθε μήνα και έχουν ένα παιδί. Για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα το μηνιαίο όφελος φθάνει έως τα 11,43 ευρώ.

- έως 16,67 ευρώ για όσους μισθωτούς του δημοσίου τομέα και συνταξιούχους λαμβάνουν πάνω από 7Ο0 ευρώ κάθε μήνα και βαρύνονται με 2 τέκνα. Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα θα έχουν όφελος μηνιαίο όφελος φθάνει έως τα 14,29 ευρώ.

- μέχρι 26,67 ευρώ για τους δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους που λαμβάνουν πάνω από 682 ευρώ κάθε μήνα και βαρύνονται με 3 παιδιά. Όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα θα διαπιστώσουν αύξηση στις μηνιαίες αποδοχές τους έως και 22,86 ευρώ

Οι μειώσεις αυτές στην παρακράτηση φόρου θα προκαλέσουν ισόποσες αυξήσεις στα καθαρά ποσά αποδοχών που λαμβάνουν κάθε μήνα οι παραπάνω μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Οι αλλαγές στη φορολογική κλίμακα και τα νέα αφορολόγητα όρια που θα ενεργοποιηθούν από την 1-1-2020 προβλέπουν:

- Νέα φορολογική κλίμακα: Μείωση του ελάχιστου φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 9% για το τμήμα του ετησίου εισοδήματος μέχρι τις 10.000 ευρώ, συντελεστής φόρου 22% (όπως και σήμερα) για το τμήμα του ετησίου εισοδήματος από τα 10.000 έως τα 20.000 ευρώ, συντελεστής φόρου 28% (αντί 29%) για το τμήμα του ετησίου εισοδήματος από τα 20.000 έως τα 30.000 ευρώ, συντελεστής φόρου 36% (αντί 37%) για το τμήμα του ετησίου εισοδήματος από τα 30.000 έως τα 40.000 ευρώ και συντελεστής φόρου 44% (αντί 45%) για το τμήμα του ετησίου εισοδήματος πάνω από τα 40.000 ευρώ.

- Νέα αφορολόγητα όρια: Για φορολογούμενους χωρίς παιδιά το αφορολόγητο όριο ανέρχεται σε 8.636 ευρώ, 9.000 ευρώ σε κάθε μισθωτό και συνταξιούχο με 1 εξαρτώμενο τέκνο, 10.000 ευρώ σε κάθε μισθωτό και συνταξιούχο με 2 παιδιά, 11.000 ευρώ για φορολογούμενους με τρία παιδιά, 12.000 ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους και κατ΄ επάγγελμα αγρότες με 4 παιδιά.

Για τον σχετικό πίνακα, πατήστε ΕΔΩ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

48
σχόλια
 1. avatar Ηλιας 21

  Ανυκουστο, Δεξια κυβερνηση να ριχνει τους φορους, απαραδεκτοι ..

 2. avatar Tes

  Προς αρθρογράφο newsbeast:
  Άλλο αγαπητέ μου αύξηση μισθού και άλλο αύξηση καθαρού εισοδήματος. Αύξηση μισθού ειναι οταν παιρνεις 10€ και γινεται 11 ή και παραπάνω €.
  Ακομη να σας θυμίσω ή σας ενημερώσω, κάτι αντίστοιχο έκανε και ο γερό Μητσοτάκης το 90 - 93 με εκείνο το περίφημο 0+0=14%!!
  Αυτά για το αληθές!

 3. avatar Καμένος Κατρουγκαλικος

  Και αν δεν σού αρέσει geo56 πάρε αγκαζέ την κυρά Τασία να πάτε για καφέ και επ ευκαιρία να λιαστητε λίγο.

 4. avatar Καμένος Κατρουγκαλικος

  Κάποιος πριν γίνει πρωθυπουργός το 2014 έταζε από την ΔΕΘ 11 δις σε παροχές για τον λαό. Μάς έδωσε από τα τρία το μακρύτερο και όχι μόνο μέσα σε 6 μήνες μάς χρέωσε 80 δις με τις Βαρουφακιες. Αποτέλεσμα φορολογησε και τον αέρα πού αναπνέουμε για να μαζέψει τα 80. Με πρωτεργάτη τον μαντηλάκια Κατρουγκαλο. Άρα το ποιος είναι ο ανόητος φαίνεται. Κανένας δεν περιμένει να φτάσουν με την μία μισθοί και συντάξεις στην προ κρίσης εποχή. Αλλά αφού δεν κόβει ή Ν. Δ. και δίνει λίγα λίγα αποδεικνύεται ότι τουλάχιστον ο Κυριάκος δεν μάς ΔΟΥΛΕΥΕ προεκλογικά Συριζοτρολια.

  1. avatar πολυ σωστα τα λες …ειναι η αληθεια……

   αλλα τα κατρουγκανα που να τα πιασουν ....

 5. avatar Αψογα ..

  ...θα διαθεσω και τα 13.33 € της αυξησης μου σε ειδη (κουβερτες ...τροφιμα κλπ) για τους αγαπημενους σεισμοπαθεις γειτονες μας που οταν μου διερρηξαν εξοχικο
  ( 2φορες μονο) μου εκαναν τουλαχιστον 1333€ ζημια.
  \"Ολοι μαζι ...μπορειτε ! \"

 6. avatar mimis Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ

  ΧΑΙΡΟΝΤΕ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΝΕ ΛΙΓΟ ΠΙΤΟΥΡΟ ΚΑΙ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ.ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΙΟΙ ΚΑΝΑΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ???Ο ΣΥΡΙΖΑ????ΜΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΔΕΞΙΑ.ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ???ΤΟΣΟ ?ΑΑΑΑ.......ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΕΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΟΣ.Σ Υ Ρ Ι Ζ Α =ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

  1. avatar νοσταλγος του ντολμα εισαι….

   και του συσσιτιου

 7. avatar tboni2

  Βλέπω κάποιους που διαμαρτυρονται επειδή θα πάρουν περισσότερα. Πολύ γρήγορα ξεχάσατε τους απίστευτους φόρους του φασίστα ε; να είστε σε εγρήγορση ο φασίστας παραμονεύει ξαναφορεσε την προβιά του αριστερού ψευτοεπαναστατη. Το νου σας μην την ξαναπατησουμε. Έτσι και δώσετε δικαίωμα στον φασίστα να ξανάρθει στην εξουσία θα μας τελειώσει όλους. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και όχι στους τσιπροφασιστες.

 8. avatar Σκέφτομαι

  από τώρα πού να τα ... επενδύσω!

  1. avatar ρωτα τη τασια

   θα σου πει πλατεια.....

 9. avatar Ψεύτες

  Για τη μεσαία τάξη δεν προβλέπεται καμία απολύτως φορολογική ελάφρυνση! 22% ήταν ο φόρος, 22% θα είναι. Μηδέν εις το πηλίκον από τον ψεύταρο Κούλη.

  1. avatar εισαι μπουνταλας>>???η ανοητοσυριζονης….

   στο 9 παει για ολους......ο συριζα επεσε...αλλος κυβερνα τωρα.....η θατσερ ο πινοσετ πνιγηκαν στη πρεσπα....

 10. avatar Αλ. Τσιμπλας

  Αυξήσεις????? ΟΧΙ ΡΕ ΓΜΤ!!!!!!!

 11. avatar φροιξος

  Συντρολια μου, μη τσιμπατε!! για ψαξτε αυτες η αυξηση λογω μειωσης των κρατησεων, ποσο θα μειωση την συνταξή σας?

  1. avatar αν ειχε η γιαγια καρουλια

   θατανε παππος.....

 12. avatar Καμένος Κατρουγκαλικος

  Κυριάκο βάλε υπουργό εργασίας τον νεκροθαφτη των συνταξιούχων Κατρουγκαλο να μάς πάρει και τα σωβρακα. Μόνο αυτά μάς έμειναν από τον νόμο πού έφερε. Τώρα χωρίς πλάκα εάν συνεχίσει έτσι 5 τετραετίες πρωθυπουργός θα μείνει Συριζοτρολια πάρτε το χαμπάρι.

  1. avatar Βμω

   Μόνο που τα ασφαλιστικά ταμεία τα κατασπάραξε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και μετά ήρθε ο Βενιζέλος και τα αποτελείωσε και μη βγάλεις συμπεράσματα στο τι ψηφίζω.παντως δεν εθελοτυφλει κάποιος όταν η τσέπη τού γκρεμίζεται

   1. avatar ο τσιπρας τρυπησε τις τσεπες μας…..

    επινε το αιμα μας.......

  2. avatar thorn

   Εκτός τόπου, χρόνου και πραγματικότητας!

  3. avatar geo56

   πρεπει να εισαι πολυ ανοητος και να ξεχασες τις 11 περικοπες συνταξεων επι ημερων ΝΔουλας και Πασοκ με αυτον υπουργο

   1. avatar τα εργα συριζα πες μας…..τα αλλα τα ξεραμε…..

    τι εκανε 5 χρονια ο ψαλιδοχερης και η αχτσογλα??????

 13. avatar Συριζαίoς

  Σας καλούμε να πείτε όλοι ΟΧΙ στις αυξήσεις μισθών και συντάξεων. Ευχαριστώ τους συναδέλφους συριζαίους απο κάτω για την υποστήριξη.

  1. avatar geo56

   to sano η μονη σου τροφη παψε να βελαζεις

   1. avatar γιδαροπολακης εισαι????λαππας??…….ακομη μπεμπεριζεις?????

    μαρκου??κυριτσης???/αναρχοσυριζανελιτης????

   2. avatar αριστερα σημαινει φτωχεια και κακομοιρια…

    καταληψεις ασυλα φορους πεινα για το λαο...και η νομενκλατουρα στα πουπουλα......

 14. avatar φροιξος

  Το τυρι βλεπετε, την φακα, οχι! Οι συνταξεις που θα παρετε με τις μειωμενες εισφορες θα ειναι για κλαματα και γιαυτο θα σας σπρωξουν να πληρωνετε ιδιωτικη ασφαλιση!!!

  1. avatar ο κατρουγκαλης …σου ελυσε το προβλημα

   με τις συνεχεις μειωσεις των συνταξεων...αυτα θες εσυ ...συριζοπασοκοκλεφτη

  2. avatar Social Distortion.

   Αναπλαισιωμένες θα είναι. Σου θυμίζει κάτι?
   Κατρουγκαλος©

 15. avatar Ψίχουλα

  για τον λαουτζίκο...

  1. avatar Social Distortion.

   Τι είναι ο \"λαουτζίκος\"?
   Κάποιο κατώτερο είδος απο τον άνθρωπο και τον λες υποτιμητικά έτσι για να νιώθει μικρός και τιποτενιος...

   1. avatar You’ll never get it

    You\'ll never gonna get it

   2. avatar Κοίτα

    Περιμένεις πριν κρίνεις μια κυβέρνηση να δεις μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα τι θα κάνει Πέρασαν τέσσερεις μήνες και φάνηκε ότι τίποτα δεν μάθαμε με τις περιπέτειες πού πέρασε η χώρα Ξεκίνησε με το μαζεμένο κράτος που ήταν και το βασικό πρόβλημα και γέμισε πάλι με φίλους οικογένεια και γνωστούς το δημόσιο και τούς οργανισμούς πάει δηλαδή η αξιοκρατία των άριστων Τα χρήματα πού δίνει σέ αυτούς θα ήταν ένας καλύτερος προϋπολογισμός για την υγεία η τις ένοπλες δυνάμεις Αυτός τα έλεγε πρίν τις εκλογές και ο κόσμος εδώ μέσα αυτό κρίνει δυστυχώς παλιές συνταγές όπως πριν πού ναυαγισε την χώρα ας μη μιλήσουμε και για την φορολογία ανάγκη στήριξης έχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πού ήταν και ο κορμός της οικονομίας δεν μπορεί να τούς αντιμετωπίζεις με τον ίδιο συντελεστή γιατί πάλι κέρδος θα έχουν αυτοί πού βγάζουν πολλά Βεβαίως και το ξέρουν και το κάνουν συνειδητά διότι αυτό αντιπροσωπεύουν

    1. avatar Γύπας

     Συμφωνώ . Το θέμα είναι ότι βρήκαν χρήματα στα ταμεία του Κράτους από τις δικές μας θυσίες και στερήσεις και τα σκορπούν ασύστολα. Έχουν και το οκ από αυτόν που έκρινε την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ τον Στουρνάρα (μέσα σε 5 μήνες άλλαξε η οικονομία της χώρας!!) . Μακάρι να διαψευστώ και να πάνε όλα καλά . Μην μας πουν κάποια στιγμή ότι το ταμείον είναι πάλι μείον!!!

   3. avatar Μβ

    Συμφωνώ απόλυτα με τον σχολιαστή με την έννοια λαουτζίκο γιατί αυτός δηλαδή εσύ και εγώ πληρώσαμε τις τράπεζες τα άδεια ταμεία γενικά την χρεωκοπια τής χώρας και σήμερα μας επιστρέφουν ψίχουλα Όταν μία επιχείριση κερδίζει εκατομμύρια και ένα μικρό μαγαζάκι βγάζει με δυσκολία τα έξοδα στην επιστροφή τού τέσσερα τα εκατό ο ένας θα κερδίσει χιλιάδες ευρώ και ο άλλος πενήντα ευρώ και αν Αυτο εννοεί ο σχολιαστής μας υποτιμούν Να επιστρέψει σε αυτούς πού πλήρωσαν την κρίση πίσω ότι μας χρωστούν και εδώ δεν έχει νά κάνει με ιδεολογία αρκετά πληρώσαμε ας πληρώσουν και οι γνωστές οικογένειες φτάνει

   4. avatar thorn

    Συμφωνώ με το \"λαουντζίκος\", αν και δεν νομίζω ότι λέγεται απαξιωτικά, αλλά συμφωνώ και με τα ψίχουλα!
    Και απορώ με τα διθυραμβικά σχόλια για τις \"αυξήσεις\"!
    Ή πρόκειται για υψηλόμισθους ή για βολεμένους εγκάθετους!

 16. avatar Αλ. Τσιμπλας

  Αυξήσεις????? ΟΧΙ ΡΕ ΓΜΤ!!!!!!!!

 17. avatar συριζονακια …τι εχετε να πειτε τωρα????

  οχι αλλα ψεμματα..σας χορτασαμε....

 18. avatar sourtafertas

  και οι συνταξιουχοι που παιρνουν κατω απο 683??? να ψοφησουνε?? εχουνε κ αυτοι παιδια κ εγγονια ετοιμοπολεμα αμα χρειαστει η πατριδα υλικο δηλαδη να κανουν κ αυτοι μια αλλαγη στη σκεψη τους περι προασπισης των εθνικων συμφεροντων κλπ κλπ??? γιατι οπως λεει ο σοφος λαος μας εδω νηστικο αρκουδι ντεν χορευει για ξανασκεφτειτε το λιγο γιατι για να τα χεις καλα με το λαο σου κ να ναι κει οταν τον χρειαστεις πρεπει κ να τονε φροντιζεις λιγο.....ετσι παει!!!!

 19. avatar Νεοδημοκράτης.

  Αυτό είναι κοινωνική πολιτική!
  Μπράβο κ.Μητσοτάκη, δίνετε απαντήσεις και κλείνετε στόματα!

  1. avatar Καλά τωρα

   Κοινωνική πολιτική είναι να φροντίζεις για τους πολλούς και όχι για τούς λίγους δυστυχώς τα ψίχουλα δεν βοηθούν κανέναν

   1. avatar εσυ τρωε ντολμα

    με ρυζι

  2. avatar Μβ

   Δεν θέλουμε απαντήσεις λεφτά θέλουμε

   1. avatar θα σου τα δωσει ο τσιπρας….

    περιμενε .......

  3. avatar Βμω

   Κοινωνική πολιτική της ΝΔ δώστε πολλά στους λίγους και λίγα στους πολλούς αφού βολεψουμε τον κουμπάρο τα ΜΜΕ και τιςυ δέκα οικογένειες δώστε κάτι και στα βόδια και πάρτε τα με άλλον τρόπο όπως οι εισφορές που διπλασιάζονται Αυξήσεις στις συντάξεις δυστυχώς θα δούνε αυτοί που παίρνουν από χίλια ευρώ και πάνω και σύντομα θα τά ξανά πούμε εδώ θα είμαστε

   1. avatar εννοεις το κοκαλη,,,,,, το σαββιδη ,,,,,,,,,,,,,,,,

    κοντομηνα,,,,,,,,,,,,,,,, κουρη,,,,,,,,, καλογριτσα,,,,,,,,,,,,,,, παναγοπουλο.......στο μαξιμου τους κοιμισατε

  4. avatar ποντικας ο μεγαλοπρεπής

   κοιτα λιγο περα απο τη μυτη σου!!

   1. avatar εσυ 5 χρονια κοιταζες περα απο τη μυτογκα σου

    και καταλαβες τι?????????φορους φορους φορους......φαε φορο ενφια εκας φπα ...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει