ΚΚΕ: Από τα λαϊκά στρώματα το μεγαλύτερο κομμάτι των φορολογικών εσόδων

«Είναι το πιο άδικο», ανέφερε ο Νίκος Καραθανασόπουλος


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0:51
30/11/2019
ΚΚΕ: Από τα λαϊκά στρώματα το μεγαλύτερο κομμάτι των φορολογικών εσόδων
12
loading

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, ανέφερε στη συζήτηση στη Βουλή πως το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι άδικο.

Συγκεκριμένα είπε: «Δεν μπορεί να είναι και δίκαιο ένα φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θέλει να στηρίξει την ανάπτυξη. Γίνεται πιο άδικο. Όσο το φορολογικό νομοσχέδιο μπλέκεται στο φορολογικό ανταγωνισμό, είναι και πιο άδικο».

«Πώς μπορεί να είναι πιο δίκαιο το φορολογικό σύστημα, όταν η συμμετοχή των επιχειρήσεων, των πλουσίων αυτού του τόπου συμμετέχει με όλο και λιγότερο ποσοστό στο σύνολο των φόρων, ενώ ο λαός, τα λαϊκά στρώματα, αυτοί που είναι πιο αδύναμοι συμμετέχουν με όλο και μεγαλύτερο ποσοστό, όλο και μεγαλύτερο κομμάτι στα φορολογικά έσοδα;», επέμεινε ο κ. Καραθανασόπουλος και πρόσθεσε: «Kάνετε αναδιανομή, τα παίρνετε από τους πολλούς για να τα δώσετε στους λίγους, γιατί ο δημοσιονομικός χώρος του 1,2 δισ. ευρώ που λέτε ότι δημιουργείτε είναι από τη φορολογία που πληρώνουν οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στο δημοσιονομικό χώρο, για τον οποίο κάνει λόγο η κυβέρνηση. «Τι κάνετε αυτό το 1,2 δισ.; Πώς το μοιράζετε; Δίνετε 615 εκατομμύρια, πάνω από το 50%, μόνο με δύο μέτρα στις επιχειρήσεις, δηλαδή στους λίγους, αυτούς που δεν συμμετέχουν. Για τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, μόνο 281 εκατομμύρια ευρώ από τη μείωση του φορολογικού συντελεστή. Είναι ή δεν είναι αναδιανομή προς όφελος των λίγων, προς όφελος των πλουσίων;», είπε ο εισηγητής του ΚΚΕ.

Η κυβέρνηση μονιμοποιεί φόρους που ήταν έκτακτοι, όπως ο ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος, η εισφορά αλληλεγγύης, είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος και αναφέρθηκε και στη μείωση του συντελεστή για τις επιχειρήσεις: «Μειώνεται από το 28% στο 24% και λένε για όλες τις επιχειρήσεις. Να το δούμε με απόλυτα μεγέθη. Μια επιχείρηση που το φορολογητέο εισόδημα της είναι 1 δισ. ευρώ, θα γλιτώσει 40 εκατ. ευρώ. Μια, της οποίας το φορολογητέο εισόδημα είναι 1 εκατ. ευρώ θα γλιτώσει 40.000 ευρώ και κάποια επιχείρηση μικρή που έχει 10.000 φορολογητέο εισόδημα, που είναι η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων, θα γλιτώσει 400 ευρώ. Αν έχουν την ίδια βαρύτητα τα 40 εκατ. ευρώ με τα 400 ευρώ, τότε πραγματικά είναι να απορεί κανείς ποιον ευνοείτε».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

12
σχόλια
 1. avatar θορπ

  Τα λαϊκά στρώματα δεν φορολογούνται στην Ελλάδα !
  Μήπως ζείτε ακόμα στην σοβιετια του Στάλιν ?

 2. avatar ΔΑΜΩΝ

  ΣΤΡΩΜΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΜ'Ί'ΔΕΑΤΕΣ ΣΟΥ.

 3. avatar Ο Μεσημερας

  Εγω ξερω στην πραγματικοτητα ποσο ευκαταστατοι ειναι αρκετοι Ελατωματικοι Αριστερομυαλοι.. Τα λαϊκα στρωματα ειναι καποιοι φουκαραδες που σας στηριζουν, που ακομα με ΚΚΕ αν ηταν κυβερνηση αυτοι θα ηταν σε ιδια και χειροτερη μοιρα...

 4. avatar Social Distortion.

  Ο Ταχίρ είναι ένας νεαρός Αλβανός ανθρακωρύχος. Μια μέρα φεύγει για δουλειά και αφήνει ένα σημείωμα στη μητέρα του, με την οποία συγκατοικεί:
  – Κατεβαίνω στα έγκατα της γης. Επιστρέφω σε δυο μέρες.
  Όταν επιστρέφει βρίσκει ένα σημείωμα της μητέρας του:
  – Πάω στην ουρά να αγοράσω τυρί. Δεν ξέρω πότε θα επιστρέψω…

 5. avatar Social Distortion.

  Τα Επτά Θαύματα του Σοβιετικού Καθεστώτος:
  1. Δεν υπάρχει ανεργία και όμως κανείς δεν εργάζεται.
  2. Κανείς δεν εργάζεται και όμως το Πενταετές Σχέδιο εκπληρώνεται.
  3. Το Πενταετές Σχέδιο εκπληρώνεται και όμως δεν υπάρχει τίποτα ν’ αγοράσεις.
  4. Δεν υπάρχει τίποτα ν’ αγοράσεις και όμως υπάρχουν ουρές παντού.
  5. Υπάρχουν ουρές παντού και όμως όλοι έχουν τα πάντα.
  6. Όλοι έχουν τα πάντα και όμως όλοι είναι δυσαρεστημένοι.
  7. Όλοι είναι δυσαρεστημένοι και όμως όλοι ψηφίζουν «ΝΤΑ» (ΝΑΙ).

 6. avatar Social Distortion.

  Ένας Σοβιετικός εργάτης επιστρέφει σπίτι νωρίτερα και βρίσκει τη γυναίκα του στο κρεβάτι να του «λουστράρει το κέρατο». Αυτός συγχύζεται και αρχίζει να της φωνάζει:
  – Μα καλά, τά ‘χεις χάσει τελείως μωρή; Κάθεσαι εδώ και ασχολείσαι με μπουρζουαζίδικες μαλακίες, ενώ έξω έχουν κάνει ουρά και μοιράζουν βούτυρο;

 7. avatar Γκαπα γκουπα κλπ.

  Ωραίος. Τους διεστραμμένους τους ψηφίζουν μόνο οι γόνοι. Εάν ψήφιζαν όλοι οι Έλληνες το ποσοστό τους θα ήταν 2-3%. Από το 45% της αποχής, δεν υπάρχει ούτε ένας κουμουνιστής. Όλοι τους, πάνε με κάθε τρόπο και ψηφίζουν.

 8. avatar Βελουχιώτης

  Το κόμμα εξέφραζε τον λαό καλύτερα όταν ήταν παράνομο....

  1. avatar Social Distortion.

   Το κόμμα ποτέ δεν εξέφραζε τον λαό. Μόνο το κόμμα.

 9. avatar Περισσοπουλος

  Αυτά τα στρώματα
  Στη λαϊκή τα πουλάνε ;;;;;

 10. avatar Γιατί δε

  Θέλετε όπως τα άλλα κόμματα, ακόμα και οι ναζι να σας κάνει έλεγχο το σδοε; τα περνετε χοντρά από την επιδότηση. Που παν τα λεφτά; τι έχετε στα υπόγεια του περισου που δεν αφήνετε το κράτος να σας ελέγξει;

 11. avatar Σφυροδρεπανίζω ακατάπαυστα, αλλά “φώς”… δεν βλέπω. Μας έχει φλομώσει στα φάσκελα ο λαός και όλο στο 5,5% είμαι. Και …γκάπα-γκούπα, …χράτς χρούτς,… γκάπα-γκούπα…

  Γιατί δεν μας ψηφίζετε ρε λαϊκά στρώματα?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει