Στην καθιέρωση της on line σύνδεσης των ταμειακών μηχανών με το ΚΕΠΥΟ προχωρά η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών .

Προ ημερών ολοκληρώθηκε η διαβούλευση που είχε ξεκινήσει το υπουργείο Οικονομικών για τους τρόπους και τις διαδικασίες διασφάλισης ηλεκτρονικής αποθήκευσης των δεδομένων των ηλεκτρονικά εκδιδομένων φορολογικών στοιχείων. Ουσιαστικά πρόκειται για το τελευταίο βήμα πριν την σύνδεση των ταμειακών μηχανών με την ΓΓΠΣ.

Η τεχνική προετοιμασία για τη διασύνδεση της ΓΓΠΣ με τις ταμειακές μηχανές καταστημάτων και επιχειρήσεων, μέτρο που θα συμβάλει στο να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή, να ενισχυθεί η διαφάνεια και να αποκατασταθεί η φορολογική δικαιοσύνη, αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2013.

Με το νέο σύστημα θα επιτυγχάνεται η καταγραφή σε πραγματικό χρόνο όλων των αποδείξεων, των τιμολογίων και δελτίων αποστολής, αλλά και η παρακολούθηση των φόρων που παρακρατούνται.

Ειδικά για τον ΦΠΑ θα καταστεί δυνατή η απευθείας πίστωση του μέρους της τιμής που αντιστοιχεί στον λογαριασμό του Δημοσίου και όχι σε αυτόν του πωλητή, αντί των τριμηνιαίων περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ που υποχρεούνται σήμερα να υποβάλλουν οι έμποροι.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.