H Aegean μπαίνει στο Ελληνικό και αποκτά το 1,66% της Lamda Development

Οι επίσημες ανακοινώσεις για τη συμφωνία


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18:27
07/10/2019
H Aegean μπαίνει στο Ελληνικό και αποκτά το 1,66% της Lamda Development
6
loading

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, με μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, προχωρά η Aegean, συμπράττοντας στο μεγαλύτερο έργο ανάπτυξης της χώρας, που μπορεί να δώσει νέα ώθηση στον τουρισμό της Αθήνας, στο Ελληνικό.

Η Aegean ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας με τη Lamda Development για την προώθηση του Ελληνικού. Ειδικότερα, η Aegean «θα παρουσιάζει στους επιβάτες της υλικό με τα χαρακτηριστικά αλλά και τις νέες υπηρεσίες, εμπειρίες και προϊόντα που θα μπορούν να απολαμβάνουν με την εξέλιξη του έργου. Στόχος είναι η μεγαλύτερη δυνατή διάχυση του έργου στους επιβάτες της Aegean, η πλειονότητα των οποίων προέρχονται από πόλεις του εξωτερικού, και μέσω αυτής της υποστήριξης της επιτυχούς ανάπτυξης του», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Με τη σύμπραξη αυτή, η Aegean ανακηρύσσεται ως ο «Επίσημος Αερομεταφορέας του Ελληνικού» και στο εξής, θα προβάλλεται με αυτήν της την ιδιότητα από τον φορέα ανάπτυξης του έργου στις παρουσιάσεις αλλά και στο υλικό επικοινωνίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έτσι, η Aegean συνδέει το όνομα της με το πλέον εμβληματικό, αναπτυξιακό έργο στη χώρα, η επιτυχία του οποίου αποτελεί εθνικό στόχο, ιδιαίτερα για την ανάπτυξη του τουρισμού, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Με δεδομένο ότι η Aegean δραστηριοποιείται σε 44 χώρες, με δίκτυο 151 προορισμών και μεταφέρει 14 εκ επιβάτες ετησίως, «είναι προφανές ότι η σύμπραξη αυτή θα έχει ισχυρή αποτελεσματικότητα και για τα δυο μέρη».

Πέραν της προβολής του έργου, η Aegean θα συμμετέχει στην επένδυση, «δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης, αγοράζοντας ίδιες μετοχές της Lamda Development που αντιστοιχούν στο 1.66% του μετοχικού της κεφαλαίου. Πρόθεση της είναι να συμμετέχει και στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ασκώντας τα δικαιώματα των μετοχών που θα έχει αποκτήσει, διαμορφώνοντας έτσι, το σύνολο της σκοπούμενης επένδυσης της AEGEAN στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development, στα 20 εκατ. ευρώ».

Αναφερόμενος στη σύμπραξη αυτή, ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχιος Βασιλάκης δήλωσε: «Το Ελληνικό, είναι έργο πνοής και εθνικής σημασίας στον κύριο κόμβο, στην καρδιά της δραστηριότητάς μας. Αναβαθμίζει το πρόσωπο της Αθήνας και της χώρας στο εξωτερικό, δημιουργεί νέους λόγους επίσκεψης, συμβάλλει στην άμβλυνση της εποχικότητας του τουρισμού καθιερώνοντας την πόλη στις City Break επιλογές διεθνώς. Η AEGEAN, η αεροπορική εταιρεία της Ελλάδας και της Αθήνας, στηρίζει την προσπάθεια αυτή, που δημιουργεί πολλαπλασιαστικές συνέργειες».

Η ανακοίνωση της Lamda Development

Σε συνέχεια της σημερινής ανακοίνωσης της Lamda Development, σχετικά με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για πώληση μέρους των ιδίων μετοχών (ποσοστού 1.66% του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας) στην εταιρεία ΑEGEAN, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Οδυσσέας Αθανασίου δήλωσε:

«Η Lamda Development βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η ολοκλήρωση της ως άνω συναλλαγής, θα είναι η αρχή για μια ευρύτερη και σημαντικότατη συνεργασία με την AEGEAN, ηγέτιδα δύναμη στο χώρο των αερομεταφορών στην Ελλάδα, που θα την καταστήσει επίσημο αερομεταφορέα του Ελληνικού. Στόχος είναι η συνεργασία αυτή να αποτελέσει ένα πρώτο, εξαιρετικό δείγμα συνένωσης δυνάμεων και ανάπτυξης συνεργιών, ώστε να καταστεί η Αθήνα παγκόσμιος τουριστικός προορισμός.

Ταυτόχρονα, αποτελεί αφετηρία μελλοντικών συνεργιών μεταξύ των δύο εταιρειών και επιβεβαιώνει την έμπρακτη στήριξη και βαθιά πίστη του επιχειρηματικού κόσμου στο εμβληματικό έργο του Ελληνικού»

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar @ΣΚΡΑΠΑΣ ΜΑ ΤΙ ΣΚΡΑΠΑΣ ΖΑΙΟΣ@

  ΔΙΠΟΔΟ ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΟΡΘΙΟ ΠΑΡΕ ΧΑΠΙ
  Α Μ Ε Σ Ω Σ

 2. avatar Αλλαξολωλιές

  Αφού οι ξένοι μέτοχοι της Lamda Development πήραν δρόμο, άρχισαν τις τράμπες μπας και τσιμπήσει κάνα κορόιδο και βάλει λεφτά... [...]

 3. avatar ετσι μπραβο…..

  βασιλακη.......χαιρομαι που η εταιρεια μας η κρητικη ........παει καλα......καλες πτησεις....

 4. avatar Kritongr

  Πάλι εμείς οι κοινοί θνητοί, κορόιδα θα την πληρώσουμε. Θα δανειστεί 8 και δις ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες δανείζονται με την εγγύηση του ελληνικού κράτους από το εξωτερικό, τόκοι επί τόκων... Ούτε τα τρισεγγονα μας θα δουν φως... Αφρική

  1. avatar Social Distortion.

   ΣΥΡΙΖΑίος ε? Σκράπας ε? Οι τράπεζες τι νομιζεις οτι κάνουν τις καταθέσεις? Τις κρατάνε σε χρηματοκιβωτιο και αβγατιζουν?

   1. avatar ΜΗΤΣΣΣΣΣ

    ο διαπραγματευτης του λατση εγινε υπουργος υπευθυνος για το εργο απο την ΝΔ. δεν ξερω τι εχεις να πεις γιαυτο. αν εισαι βολεμενο λαμογιο της ΝΔ προφανως θα το βρεις φυσιολογικο...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει