Ιστορικό χαμηλό από το 1969 για την ανεργία στις ΗΠΑ

Στο 3,5% υποχώρησε το σχετικό ποσοστό τον Σεπτέμβριο


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18:31
04/10/2019
Ιστορικό χαμηλό από το 1969 για την ανεργία στις ΗΠΑ
3
loading

Στο χαμηλότερο ποσοστό από τον Δεκέμβριο του 1969 υποχώρησε το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραπ, η δημιουργία θέσεων εργασίας στη χώρα, τον Σεπτέμβριο, παρέμεινε ισχυρή, ενώ ο αριθμός που καταγράφηκε τον Αύγουστο αναθεωρήθηκε σημαντικά προς τα επάνω, γεγονός που επέτρεψε τη μείωση του ποσοστού ανθρώπων που δεν έχουν δουλειά στο 3,5%.

Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 136.000 θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα ύστερα από 168.000 τον Αύγουστο, συγκριτικά με 130.000 που ήταν η αρχική εκτίμηση.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, οι αναλυτές ανέμεναν καλύτερες επιδόσεις για τον Σεπτέμβριο και προέβλεπαν τη δημιουργία 150.000 θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.

Η αγορά ανέμενε με ανυπομονησία την έκθεση του προηγούμενου μήνα, καθότι είναι η τελευταία πριν τη συνεδρίαση της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας (FED) στα τέλη Οκτωβρίου, όπου θα ληφθούν αποφάσεις αναφορικά με τα επιτόκια.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Ανταγωνισμος

  Αυτά είναι κράτη,που ενδιαφέρονται για τους υπηκόους τους.Και 14 δολάρια η ώρα το κατώτερο.Και όλα τα προϊόντα μισή τιμή από εδώ.Βεβαια θα βγούνε οι παπαγάλοι εδώ και θα πούνε (τα νοικια όμως,για πήγαινε νοίκιασε).Δυστυχησμενε Έλληνα....

 2. avatar […]

  Ο Τραμπ κανονικά τους συριζοδημοκρατικους

  1. avatar Το παλουκάκι.

   Όχι βρε κουτό. Δεν τα έκανε ο Τράμπ όλα αυτά. Η Μισέλ Ομπάμα τα κατάφερε όσο κυβερνούσε ο άντρας της και τώρα αυτός ο κακός ο Τράμπ δρέπει τους καρπούς των κόπων και του ταλέντου της. Χαζούλη...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει