Η πρώτη χώρα που οι μισθοί θα πληρώνονται και με κρυπτονόμισμα

Από την 1η Σεπτεμβρίου και αρχικά για μία τριετία η πειραματική εφαρμογή


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11:45
14/08/2019
Η πρώτη χώρα που οι μισθοί θα πληρώνονται και με κρυπτονόμισμα
4
loading

Αποτελεί πλέον την πρώτη χώρα που νομιμοποίησε την πληρωμή μισθών με κρυπτονόμισμα, έπειτα από την οδηγία που εξέδωσαν το υπουργείο Εσωτερικών Εσόδων και η εφορία για την πειραματική εφαρμογή, από την 1η Σεπτεμβρίου και αρχικά για μία τριετία, της πληρωμής των μισθών των υπαλλήλων σε κρυπτονόμισμα.

Ο λόγος για τη Νέα Ζηλανδία.

Η νομοθεσία, που εγκρίθηκε στις 7 Αυγούστου, προβλέπει την δυνατότητα πληρωμής με κρυπτονόμισμα σε τακτική βάση ενός τμήματος των μισθωτών υπαλλήλων και εξαιρεί τους ελεύθερους επαγγελματίες και υπεργολάβους.

Επιπλέον, επιτάσσει πως τα κρυπτονομίσματα αυτά θα πρέπει να μπορούν να μετατρέπονται «με τρόπο άμεσο» σε κάποιο σταθερό, ενιαίο κρυπτονόμισμα, του οποίου η ισοτιμία θα είναι συνδεδεμένη με ένα, ή περισσότερα εθνικά νομίσματα.

Όπως τονίζει ο νομοθέτης, «δεν είναι όλα τα κρυπτονομίσματα αποδεκτά», αποσαφηνίζοντας πως για να θεωρηθούν κατάλληλα για την καταβολή «μισθών ή αποζημιώσεων» θα πρέπει να έχουν ομοιότητες με τα υπάρχοντα επίσημα νομίσματα, ώστε να μην κινδυνεύουν με κυρωτικά μέτρα, ή απαγορεύσεις και να μπορούν να μετατραπούν σε κάποιο εθνικό νόμισμα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar θυμα μπιμπμαφιας παλληνης

  Εμεις εφευραμε τα παντελως κρυπτο ευρω της τσιριδημοκρατιας

 2. avatar Gousgounis

  Στη μύκονο γρηγορα...

 3. avatar Μετανάστης 2

  Παιδιά όταν το φέρουμε εδώ θα πάω Αλβανία να ανοίξω λογαριασμό και μα το κάνετε όλοι αυτό υπάρχει τράπεζα Πειραιώς στην Αλβανία

 4. avatar Δεν θέλατε ευρω

  Για την πάταξη φοροδιαφυγής. Πάρτε να έχετε κρυπτονομισματα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει