Αισιόδοξος για την ανάκαμψη της οικονομίας εμφανίζεται ο Γ. Στουρνάρας σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» επισημαίνοντας πως αν και δεν έχει έρθει ακόμα η «άνοιξη» είμαστε στο σωστό δρόμο.

«Είμαστε 2,5 δισεκ. καλύτερα από το στόχο αλλά δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός» δηλώνει και ξεκαθαρίζει πως «αν η ύφεση παραμείνει σε υψηλά επίπεδα τότε δεν θα ληφθούν νέα μέτρα αλλά θα επαναπροσδιοριστεί ο στόχος».

Ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρεται με θερμά λόγια στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς και κυρίως στον Αντώνη Σαμαρά τονίζοντας πως η προσπάθεια για έξοδο από την κρίση είναι συλλογική. «Εγώ ως υπουργός Οικονομικών, είμαι ο θεματοφύλακας του προγράμματος, δεν μπορώ να δεχθώ για παράδειγμα ενώ έχουμε συμφωνήσει πως το έλλειμμα θα είναι Α, να δεχθώ μέτρα που το έλλειμμα θα το κάνουν Α συν κάτι. Πρέπει να πάρω ισοδύναμα μέτρα αλλιώς η υπογραφή μου δεν μετρά. Όσον αφορά τον ΦΠΑ στην εστίαση είναι ένα θέμα το οποίο εμείς το έχουμε θέσει εδώ και πάρα πολύ καιρό στην Τρόικα. Η Τρόικα λέει, ‘ωραία, όταν το πήρατε το μέτρο μου είχατε πει ότι θα έφερε περίπου 800 εκ ευρώ. Πως λέτε τώρα ότι το κόστος του είναι τώρα μόλις 100 εκ. Άρα θέλουμε να πειστούμε’. Δώσαμε λοιπόν μελέτες που έχουν κάνει ανεξάρτητοι μελετητές, που έχει κάνει και το Γενικό Λογιστήριο, ο κ. Σταϊκούρας τους έδωσε τις εκτιμήσεις του, σύμφωνα με τις οποίες η απώλεια είναι της τάξης των 80 με 85 εκ ευρώ και μάλιστα θεωρούμε πως υπάρχουν παράπλευρα οφέλη από αυτή τη μείωση έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα κόστος. Είπαν πως θέλουν να το δουν και να το μελετήσουν και θα το ξανασυζητήσουμε τον Ιούνιο».

Για το νέο φορολογικό δηλώνει πως σχεδιάζεται με γοργούς ρυθμούς και αναμένεται να απλοποιηθεί η ζωή του Έλληνα φορολογούμενου καθώς θα είναι πιο δίκαιο, με μικρότερους συντελεστές. Όσον αφορά τις προσλήψεις στο δημόσιο δηλώνει πως θα προσληφθούν νέοι ανάλογα με τα προσόντα τους μέσω ΑΣΕΠ και θα αμείβονται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει επιτέλους στο δημόσιο αξιοκρατία.

Ο κ. Στουρνάρας εξαπολύει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις στελεχών του για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν θα κυβερνήσει ποτέ, γι΄ αυτό τα λέει αυτά» ενώ για τις Γερμανικές αποζημιώσεις ξεκαθαρίζει πως αν υπάρχουν νομικά επιχειρήματα θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Δηλώνει πως δεν έχει πολιτικές βλέψεις, σημειώνει πως πλέον με τον πρωθυπουργό έχουν γίνει φίλοι και προσθέτει «μπορούμε και μιλάμε ανοιχτά, ακόμα και όταν υπάρχουν τριβές, μπορούμε και τις λύνουμε επιτόπου, μέσα στο πλαίσιο μιας αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Δεν θέλω να υποβαθμίσω τη στήριξη που μου δίνουν και οι άλλοι δύο πολιτικοί αρχηγοί, κυρίως όμως τη δύναμή μου να κάνω αυτά που κάνω την αντλώ από τον Αντώνη Σαμαρά».