Η θετική αξιολόγηση της τρόικας που αναμένεται στην Αθήνα είναι αναγκαίο να εξασφαλισθεί το συντομότερο δυνατό και να αποφευχθεί το αρνητικό παράδειγμα των ατέρμονων διαπραγματεύσεων του 2012, εκτιμούν οι αναλυτές της Eurobank, στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.

«Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφύγει μια παρατεταμένη περίοδο διαπραγματεύσεων για τα ανοικτά θέματα αφού κάτι τέτοιο θα αυξήσει σημαντικά την αβεβαιότητα σχετικά με τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. Σε κάθε περίπτωση το αρνητικό παράδειγμα των διαπραγματεύσεων της περιόδου Ιουνίου-Νοεμβρίου 2012 θα πρέπει να αποφευχθεί. Τόσο το εσωτερικό όσο και το διεθνές περιβάλλον δεν επιτρέπουν την επανάληψη του 2012», εκτιμούν οι αναλυτές.

Αναφορικά με την διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών οι αναλυτές της τράπεζας επισημαίνουν ότι πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα και είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την συνέχιση της επιστροφής καταθέσεων και την ανακοπή της μείωσης της χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα. Τον Φεβρουάριο του 2013 οι συνολικές καταθέσεις αυξήθηκαν για έκτο συνεχή μήνα (1,4% ετήσια μεταβολή).