Με ταχείς ρυθμούς και εντός του χρονοδιαγράμματος προχωράει η νομική συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank και θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Ιουνίου, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Αλέξανδρος Τουρκολιάς, μιλώντας σε συνάντηση περίπου 200 διευθυντικών στελεχών των δύο τραπεζών.

Μιλώντας για θέματα επιλογής ανθρώπινου δυναμικού στις επιτελικές θέσεις, ο κ. Τουρκολιάς επανέλαβε ότι κινητήρια δύναμη της προσπάθειας είναι η νοοτροπία του «καλύτερου εκ των δύο», ενώ τόνισε ότι πρόθεση είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η ένταξη των εργαζομένων και των δύο τραπεζών στον νέο Όμιλο κατά τρόπο ομαλό που να εξασφαλίζει ότι δε θα υπάρχουν εργαζόμενοι διαφορετικών ταχυτήτων. Όλοι θα έχουν τα ίδια δικαιώματα, τις ίδιες υποχρεώσεις, ίσες ευκαιρίες για αξιοποίηση και εξέλιξη, αντίστοιχες αποδοχές, με βάση της εργασία και τα καθήκοντα που θα ασκούν στο νέο Οργανισμό, ανεξάρτητα από που προέρχονται.

Επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους διευθύνοντες συμβούλους των θυγατρικών εταιριών των δύο τραπεζών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στη διάρκεια της οποίας επισημάνθηκε μεταξύ άλλων ότι σύντομα θα υπάρξει ενοποίηση στην τιμολογιακή τους πολιτική.