Αναβάλλεται για αύριο στις 6 το μεσημέρι η ψηφοφορία της κυπριακής Βουλής, καθώς γίνεται προσπάθεια μέσα από σκληρές διαπραγματεύσεις να υπάρξουν νέα δεδομένα στο κούρεμα και ταυτόχρονα να αποφευχθεί η ανάληψη μεγάλων χρηματικών ποσών από τις τράπεζες, που θα μείνουν κλειστές μέχρι την Παρασκευή, σύμφωνα με το 24h.com.cy.

Η επαναδιαπραγμάτευση περιλαμβάνει, μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, εκτός από τους δύο συντελεστές του 6% και του 9.9%, πέφτει στο τραπέζι και ένας τρίτος, μηδενικός συντελεστής για καταθέσεις μέχρι 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα δεδομένα, υπάρχουν σκέψεις να υπάρξει μηδενική φορολόγηση από μηδέν μέχρι 20.000 ευρώ, να μην υπάρξει κούρεμα δηλαδή και από εκεί και πέρα, να γίνει κλιμακωτή φορολόγηση από 25.000 μέχρι 100.000 ευρώ.

Παράλληλα, θα σημάνει νομική εμπλοκή, αφού το 9.9% που προβλεπόταν μέχρι στιγμής για τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, θα πρέπει να αυξηθεί σε εως 15% ούτως ώστε να γίνει εξισορρόπηση των εσόδων.

Η αποφυγή πανικού και το να σπεύσει ο κόσμος να σηκώσει την ίδια ώρα ώρα τα χρήματά του από τις τράπεζες είναι επίσης μέσα στις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης.