Ψήφο εμπιστοσύνης στο ευρώ έδωσε ο επικεφαλής της Bundesbank και μέλος του δ.σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιενς Γουάιντμαν, δηλώνοντας ότι σε 10 χρόνια από σήμερα, το ευρώ θα είναι ακόμη το νόμισμα της Ευρώπης.

Ο κ. Γουάιντμαν απέρριψε τη σπέκουλα για έξοδο χωρών από την ευρωζώνη, τονίζοντας ότι δεν έχει κανένα νόημα. Παράλληλα ωστόσο, επέμεινε στην άποψή του, ότι η κρίση χρέους που πλήττει την ευρωζώνη απέχει πολύ από το τέλος της.

Ο κ. Γουάιντμαν, κατά τη διάρκεια τη συνέντευξης τύπου για τα αποτελέσματα της Bundesbank το 2012, προειδοποίησε ότι πηγάζουν κίνδυνοι από τη νομισματική πολιτική που εφαρμόζει η ΕΚΤ, ενώ η κρίση χρέους δεν τελείωσε και παραμένει η μεγαλύτερη απειλή για τη γερμανική οικονομία.

«Παρά την ηρεμία που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στις αγορές, η κρίση δεν έχει τελειώσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διοικητής της Bundesbank. Η Bundesbank ανησυχεί για το ρίσκο που έχει αναλάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ώστε να βοηθήσει τις τράπεζες που επλήγησαν από την κρίση.