Η Κεντρική Τράπεζα της Βραζιλίας, ανακοίνωσε πως διατηρεί στο 7,25% το βασικό διατραπεζικό επιτόκιο, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις και τις μέτριες προσδοκίες για ανάπτυξη. Η Νομισματική Επιτροπή της Κεντρικής Τράπεζας της Βραζιλίας (Copom) έλαβε αυτή την απόφαση με βάση τις «μακροοικονομικές προοπτικές του πληθωρισμού», αναφέρει ο κεντρικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός σε ανακοίνωσή του.

Και κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις, το Νοέμβριο και τον Ιανουάριο, η Copom είχε διατηρήσει σταθερό το επιτόκιο. Αρκετοί ειδικοί ανέμεναν αυτή την απόφαση, αλλά προβλέπουν αύξηση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση, λόγω της πίεσης του πληθωρισμού, ο οποίος έφθασε στο 0, 8% τον Ιανουάριο, το υψηλότερο επίπεδο για ένα μήνα από το 2003.

Ο ισχυρός Σύνδεσμος Βιομηχανιών του Σάο Πάολο (Fiespi) χαιρέτησε την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας, λέγοντας ότι «η Βραζιλία δεν χρειάζεται αύξηση των επιτοκίων, αλλά παραγωγή».

Η ανάπτυξη στη Βραζιλία κινήθηκε σε ποσοστό μόλις 0,9% το 2012, παρά τα μέτρα τόνωσης από την κυβέρνηση. Το ποσοστό αυτό είναι το χειρότερο εδώ και τρία χρόνια για την μεγαλύτερη οικονομία στη Λατινική Αμερική.